Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μνηστήρες» για το 17% του ΔΕΣΦΑ

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του 17% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ ΑΕ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) φέρεται να έχει εκδηλώσει η ιταλική «Snam», σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της αζέρικης εταιρείας «Socar», Ρ. Αμπντουλάγιεφ, σε μέσα ενημέρωσης της χώρας του.

Υπενθυμίζουμε ότι η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών του ΔΕΣΦΑ έχει «παγώσει», καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιώνει η αζέρικη εταιρεία να αποκτήσει ποσοστό μικρότερο του 50% της δημόσιας εταιρείας διαχείρισης φυσικού αερίου, ενώ η συμφωνία του 2013, μεταξύ της τότε ελληνικής κυβέρνησης και των Αζέρων, προέβλεπε τη μεταβίβαση ποσοστού 66%.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που προέρχονται από το βελγικό Τύπο, στο «παιχνίδι» για την απόκτηση μετοχικού ποσοστού του ΔΕΣΦΑ φέρεται να έχει μπει και η ισπανοβελγική κοινοπραξία των «Fluxys» και «Enagas» δίχως προς το παρόν να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από κάποιον εκπρόσωπο των εταιρειών.

Ο δε υπουργός Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης, στο περιθώριο εκδήλωσης στις αρχές του μήνα, δήλωνε σε δημοσιογράφους ότι ενδιαφέρον για την απόκτηση του 17% του ΔΕΣΦΑ υπάρχει και από εγχώριο επενδυτικό σχήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ