Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοινές ασκήσεις Ρωσίας - Ινδίας

ΜΟΣΧΑ.--

Στο ινδικό λιμάνι Βισακχαπάτναμ (της νοτιοανατολικής πολιτείας Αντρα Πραντές) αναμένεται τις επόμενες μέρες να φτάσουν μεταξύ άλλων ένα ρωσικό καταδρομικό πολεμικό πλοίο, ένα αντιτορπιλικό, ένα δεξαμενόπλοιο και ένα ρυμουλκό καθώς από 7 έως 12 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί το θαλάσσιο σκέλος των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων Ρωσίας - Ινδίας. Μέσα στο Νοέμβρη έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα κοινά γυμνάσια με τη συμμετοχή συνολικά 500 ανδρών από χερσαίες δυνάμεις των δύο πλευρών, ως μέρος της κοινής άσκησης «Indra» («Ιντρα»). Η συγκεκριμένη άσκηση πραγματοποιείται από το 2003.

Επικαλούμενο πηγή από το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, το ρωσικό πρακτορείο «Ιτάρ Τας» μετέδωσε ότι οι ασκήσεις θα εστιάσουν σε ανθυποβρυχιακή άμυνα των πλοίων, σενάρια αντιμετώπισης «αντιτρομοκρατικών» επιθέσεων, όπως μια ενδεχόμενη κατάληψη πλοίου από «τρομοκράτες» κ.τ.λ.

Σε δηλώσεις του ο Ινδός υπουργός Αμυνας, Μανοχάρ Παρικάρ, στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στη Μόσχα, χαρακτήριζε τη Ρωσία «έναν φίλο "παντός καιρού" για την Ινδία» και εμφάνιζε ως σημαντική πλευρά της διμερούς στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας τα σχέδια για «κοινές παραγωγές» οπλικών συστημάτων, όπως τα ελικόπτερα «Kamov Ka-226».

Στις αρχές του Δεκέμβρη, επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία αναμένεται να πραγματοποιήσει και ο ίδιος ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ