Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΥΝΗΣΙΑ - ΛΙΒΥΗ
Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά από τρομοκρατική επίθεση

ΤΥΝΙΔΑ.--

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε όλη την Τυνησία και απαγόρευση κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα Τύνιδα κήρυξαν αργά χτες βράδυ ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της χώρας μετά την εξαπόλυση τρομοκρατικού, όπως σημείωσαν, χτυπήματος σε λεωφορείο της προεδρικής φρουράς σε κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 14 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 11.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας, η επίθεση έγινε χτες το απόγευμα στην κεντρική λεωφόρο «Μοχάμεντ Ε» της Τύνιδας.

Ο πρόεδρος της χώρας, Μπέτζι Εσέμπσι ζήτησε τη βοήθεια της "διεθνούς κοινότητας" στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και διεθνή συνεργασία στην πάταξη "εξτρεμιστών".

Στο παρελθόν, ανάλογες επιθέσεις κατά των τυνησιακών δυνάμεων ασφαλείας έχουν πραγματοποιήσει τζιχαντιστές οργανώσεων - παρακλάδια της «Αλ Κάιντα» και του «Ισλαμικού Κράτους».

  • Και στη Λιβύη, αξιωματούχοι της παράλληλης κυβέρνησης που έχουν συγκροτήσει οι ισλαμιστές ανακοίνωσαν χτες βράδυ την εξαπόλυση επίθεσης αυτοκτονίας με ΙΧ αυτοκίνητο σε φυλάκιο έξω στην νοτιοανατολική πόλη Μσαλάτα (κοντά στην Τρίπολη), με αποτέλεσμα το θάνατο πέντε ισλαμιστών και τον τραυματισμό άλλων 17, εκ των οποίων οι 10 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ