Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συντονισμένοι και συντεταγμένοι στη δολοφονική επίθεσή τους οι χρυσαυγίτες

Με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, φίλου του Παύλου Φύσσα, συνεχίστηκε χτες η διαδικασία

Από την χθεσινή κατάθεση του φίλου του Π. Φύσσα

Eurokinissi

Από την χθεσινή κατάθεση του φίλου του Π. Φύσσα
«Επιστρέφω να πληρώσω, βγαίνω μετά από περίπου πέντε λεπτά (σ.σ. από την καφετέρια "Κοράλλι")... Είχα δει ένα αυτοκίνητο πριν μπω μέσα, με δύο άτομα να μας κοιτάνε, απέναντι από το "Κοράλλι" (...) Ηταν η πρώτη μου εικόνα (...) Οταν ξαναβγήκα ήταν μια παρέα περίπου δέκα - δεκαπέντε άτομα που έβριζε τους δικούς μου (...) Προκαλούσαν, φορούσαν μαύρα ρούχα και κρατούσαν κράνη και ξύλα (...) Εβριζαν "γ... τα σπίτια σας, τις οικογένειές σας, κότες, θα σας σκοτώσουμε"...

Αποφασίσαμε να φύγουμε από το σημείο για να γλιτώσουμε, δεν υπήρχε χρόνος να σκεφτούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Περάσαμε απέναντι (...) Είχαν εξαγριωθεί, μας φώναζαν "κότες, πού θα πάτε, θα σας σκοτώσουμε" (...) Εκαναν οτιδήποτε για να έρθουμε σε συμπλοκή (...) Θυμάμαι πέντε - έξι μηχανές να κατεβαίνουν τρικάβαλες (...) Ενσωματώθηκαν με τους άλλους (...) Σαν λόχος, ήταν πια πάρα πολλοί, παρατεταγμένοι... με κράνη, ξύλα... οπλισμένοι... είχαν συγκεντρωθεί σαν τάγμα... έκαναν σαν κτήνη... Είπα του Παύλου να απομακρυνθούμε, ήταν φανερό ότι θα μας έκαναν επίθεση, ταυτόχρονα δεχτήκαμε την επίθεση... Ξεκινάω τρέχω όπως και η παρέα μου, στρίβω δεξιά στο πρώτο στενό. Τρέχαν καταπάνω μας όλοι μαζί (...) Ο Παύλος είπε τρέχουμε και ξεκινήσαμε (...) Είδα όταν έστριψα ότι δεν ήταν κοντά μου (...) Εκανα τον γύρο του τετραγώνου κι επέστρεψα...».

Ετσι περιέγραψε ο Γ. Δούλβαρης, αυτόπτης μάρτυρας και αδερφικός φίλος του Παύλου Φύσσα, στη χτεσινή κατάθεσή του, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, την ώρα της επίθεσης από τους συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες.

Ο μάρτυρας, σοκαρισμένος, αν και έχουν περάσει δύο χρόνια από το βράδυ της δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού, αναφερόμενος στις κινήσεις του τάγματος εφόδου που τους επιτέθηκε, τόνισε: «Ηταν συντονισμένοι και συντεταγμένοι. Ετσι κάνουν. Παίρνουν εντολές και χτυπούν. Ο Παύλος έμεινε πίσω για να προστατεύσει την παρέα. Αν είμαστε σήμερα εμείς εδώ και καταθέτουμε το οφείλουμε στον Παύλο». Πραγματικά συντετριμμένος ο μάρτυρας είπε στο δικαστήριο: «Οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα απολύτως (...) Η Χρύσα τους ζήταγε βοήθεια για να σωθούμε (...) Από τα 40 - 50 άτομα που μας κυνηγούσαν να μας σκοτώσουν δεν συνέλαβαν ούτε έναν».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής κατέθεσε, επίσης, πως «η Χρυσή Αυγή είναι οργάνωση φασιστική και ρατσιστική» και η επίθεση σε βάρος τους ήταν οργανωμένη. Μάλιστα, χαρακτηριστική ήταν και η απάντησή του όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει το βασικό σύνθημα των ταγμάτων εφόδου «Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή»:

Συνήγορος: Οταν λένε Χρυσή Αυγή, πού απευθύνονται;

Μάρτυρας: Στο κόμμα τους.

Συνήγορος: Ξέρετε τη δομή της πολιτικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή;

Μάρτυρας: Οτι είναι ένα κόμμα φασιστικό.

Συνήγορος: Εχετε ακούσει στελέχη να εγκωμιάζουν αυτές τις ενέργειες;

Μάρτυρας: Ναι.

Προκλητική, για άλλη μια φορά, η υπεράσπιση των χρυσαυγιτών

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για άλλη μια φορά, οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών υπερέβησαν τα εσκαμμένα, κάνοντας παραπλανητικές ερωτήσεις, ενώ προκάλεσαν την έκρηξη της μητέρας του Παύλου Φύσσα με ερωτήσεις του τύπου, «ξέρετε αν ο Παύλος είχε καλές σχέσεις με την οικογένειά του; Εμενε με τους γονείς του;».

Οι προκλήσεις δε σταμάτησαν όμως εκεί, όταν και έτερος υπερασπιστής προσπάθησε χωρίς αιδώ να κάνει... πλάκα λέγοντας: «Να δούμε τώρα λίγο το φλερτ, τις ματιές που ανταλλάξατε μεταξύ σας» (!) αναφερόμενος στα όσα είχε επισημάνει ο μάρτυρας προς την έδρα για τους δύο χρυσαυγίτες που βρίσκονταν στο «Κοράλλι». Ο μάρτυρας είχε πει: «Δύο άτομα που κάθονταν στο πάσο, μας κοιτούσαν επίμονα. Ο ένας φορούσε παντελόνι παραλλαγής και ο άλλος την μπλούζα του ανάποδα. Σχολιάζαμε το ταμπελάκι, και είπαμε ότι έχουν εξαπλωθεί παντού οι φασίστες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ