Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «ξεπούλημα» των τραπεζών σε «ξένους επενδυτές»

Ζήτημα ανικανότητας της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να προστατέψει τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης έβαλε ξανά, χτες, η επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντησή της με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), με θέμα τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζικών ομίλων.

Καταγγέλλοντας «ξεπούλημα» των τραπεζών σε «ξένους επενδυτές», αμέσως μετά τη συνάντηση, η Φ. Γεννηματά δήλωσε: «Από τις ιδεοληψίες για εθνικοποίηση των τραπεζών, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας πέρασαν στη λογική του ξεπουλήματος των τραπεζών. Οι ξένοι επενδυτές, αυτοί που ο κ. Τσίπρας αποκαλούσε "κερδοσκόπους", πήραν αντί "πινακίου φακής" τις ελληνικές τράπεζες. Η κυβέρνηση παραδόθηκε γι' άλλη μια φορά στην τρόικα, που έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τους όρους και τη διαδικασία, τα οποία υιοθέτησε η κυβέρνηση προκειμένου στο και 5 να σώσει τις καταθέσεις των πολιτών. Διαδικασία που οδήγησε σε τρομακτικές απώλειες για το Δημόσιο, τους Ελληνες φορολογούμενους, μικρούς και μεσαίους μετόχους και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Πρόσθεσε ότι «προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή».

Κριτήριο της τοποθέτησης της Φ. Γεννηματά, βέβαια, είναι οι ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις γύρω από το ζήτημα του ελέγχου των τραπεζικών ομίλων και όχι τα λαϊκά συμφέροντα, τα οποία «χαντακώθηκαν» τόσο από τις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις που «έτρεξαν» από κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ, όσο και από την τρέχουσα ανακεφαλαιοποίηση, που γίνεται για λογαριασμό του κεφαλαίου και η πρόβλεψη για την οποία υπήρχε και στο τρίτο μνημόνιο που ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ