Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Επτά νεκροί από επιθέσεις τζιχαντιστών στο βόρειο Σινά

KAΪΡΟ.--

Διπλή βομβιστική επίθεση στο ξενοδοχείο «Swiss Inn Hotel» της πόλης Αλ Αρίς στο βόρειο Σινά της Αιγύπτου πραγματοποίησαν χτες το πρωί τζιχαντιστές, για λογαριασμό της οργάνωσης «Ανσάρ Μπέιτ αλ Μακντίτς» που συνδέονται με εκείνους του «Ισλαμικού Κράτους», με αποτέλεσμα το θάνατο επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων ένας δικαστής, ένας εισαγγελέας, τέσσερις αστυνομικοί και ένας πολίτης και τον τραυματισμό άλλων 10.

Αρχικά, αυτόχειρας βομβιστής της οργάνωσης επιχείρησε να εισβάλει στο ξενοδοχείο, οδηγώντας προς το κτίριο αυτοκίνητο που είχε παγιδεύσει με εκρηκτικά. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν τις προθέσεις του και τον πυροβόλησαν θανάσιμα, πυροδοτώντας ωστόσο ταυτόχρονα και τα εκρηκτικά στο ΙΧ, με αποτέλεσμα έκρηξη που προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων αστυνομικών. Αλλος τζιχαντιστής, λίγα λεπτά αργότερα, που είχε ζωστεί με εκρηκτικά, εισήλθε στην κουζίνα του ξενοδοχείου, στη συνέχεια κατάφερε να εισέλθει σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου βρίσκονταν δικαστές για τις ανάγκες του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών και τα πυροδότησε, προκαλώντας νέα θύματα.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Δικαιοσύνης, Αχμεντ ελ Ζεντ, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί αποζημίωση από ένα εκατομμύριο αιγυπτιακές λίρες (περίπου 127.000 δολάρια) στις οικογένειες του δικαστή και του εισαγγελέα που σκοτώθηκαν στις χτεσινές επιθέσεις.

Λίγη ώρα μετά τη νέα επίθεση τζιχαντιστών στο βόρειο Σινά, δύο βρετανικές αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν διακοπή των πτήσεων προς το αιγυπτιακό τουριστικό θέρετρο Σαρμ ελ Σέικχ. Πρόκειται για την «British Airways», που ανακοίνωσε ότι σταματά τις πτήσεις στο Σαρμ ελ Σέικχ μέχρι τις 16 Γενάρη 2016 και την «EasyJet», που σταματά τις πτήσεις στην περιοχή ως τις 6 Γενάρη 2016.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ