Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Φήμες και σενάρια στην υπηρεσία του στόχου για λαϊκή χειραγώγηση

...και επίκληση στην «κοινωνία που αντιλαμβάνεται» το κυβερνητικό έργο

Παρ' ότι η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, σε πρώτη ανάγνωση τουλάχιστον, δεν ανταποκρίθηκε στις κυβερνητικές προσδοκίες, εντούτοις αναζωπύρωσε σενάρια ως προς την αποδυνάμωση ή τη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Σενάρια ενταγμένα στη συνολικότερη αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, όπου κινήσεις αναδιάταξης του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης αξιοποιούνται για τη χειραγώγηση του λαού στα όσα αντιλαϊκά υπαγορεύουν τα συμφέροντά της.

Τα κόμματα που συμμετείχαν, συμπεριλαμβανομένης της Ενωσης Κεντρώων που κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι της για να καταγράφεται ως δυνάμει κυβερνητικός εταίρος, συνέκλιναν στην εκτίμηση ότι η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή είναι επίφοβη και ο πρωθυπουργός αγωνιά για το αν θα περάσουν τα κρίσιμα νομοσχέδια που έρχονται. Η όλη συζήτηση, βεβαίως, αξιοποιείται και για τη διασφάλιση της συντεταγμένης παρουσίας των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Παρά τις εκτιμήσεις που κυκλοφορούν περί βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ταλαντεύονται, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, δήλωσε χτες στο «real.gr» ότι είναι πολύ πιθανό να διευρυνθεί και όχι να αποδυναμωθεί η κυβερνητική πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε «φαντασίωση» τα περί «αριστερής παρένθεσης» και εκτιμά ότι «όχι μόνο δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ότι - αντίθετα - είναι πολύ πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον».

Καλλιεργώντας την εικόνα «κοινωνικής στήριξης» στην αντιλαϊκή επίθεση, πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση απέδειξε, ήδη, ότι αντιμετωπίζει τα διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας με τρόπο αποτελεσματικό (...) Η κοινωνία το αντιλαμβάνεται, παρά τη συστηματική παραπληροφόρηση από μερίδα των media. Και φυσικά, το γνωρίζουν οι 153 βουλευτές που, συνεπείς στα όσα δημόσια και ξεκάθαρα συμφωνήσαμε - όλοι μας - με το λαό στις εκλογές του Σεπτέμβρη, στηρίζουν τη μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Απ' την πλευρά της, η Ράνια Σβίγκου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Kontra News», υποστήριξε ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι και συμπαγής και πολιτικά σταθερή», ότι τα «σενάρια περί οικουμενικών κυβερνήσεων δεν έχουν καμία λογική και σοβαρότητα» και ότι «οι τεχνητές συγκολλήσεις, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ποτέ δεν χρησίμευσαν στην πολιτική σταθερότητα ή στο κοινό καλό κι όποτε έγιναν, έγιναν μόνο για την πολιτική επιβίωση ορισμένων προσώπων ή κομμάτων».

Σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Αλ. Τσίπρα, ενώ αναμένονται κι άλλες τέτοιες κινήσεις, για να εξασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξουν απώλειες στις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα έρθουν.

Στο μεταξύ, την παραίτηση του Π. Καμμένου ζήτησε η Σταυρούλα Ξουλίδου. Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ κατηγόρησε (ρ/σ «Βήμα») τον πρόεδρο του κόμματος ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια, ότι «έχει παραχαράξει όλες τις κόκκινες γραμμές που βάζαμε» και πως το κόμμα «δεν είναι τώρα το "αναγκαίο καλό", αλλά μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και νιώθω και βλέπω στα μάτια του κόσμου που μας στήριξε, ότι νιώθουν προδομένοι, ότι τους εξαπάτησε πραγματικά ο Πάνος Καμμένος». Σε ό,τι την αφορά, ισχυρίζεται ότι κατόπιν έντονων πιέσεων έως και εκβιασμών ψήφισε τον Ιούλη το τρίτο μνημόνιο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ