Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
«Στον αέρα» η ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών

«Στον αέρα» βρίσκεται η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την προεδρία της ΝΔ, καθώς το κομματικό επιτελείο βρίσκεται σε αναζήτηση εταιρείας που θα διεξάγει τη διαδικασία, ενώ οι υποψήφιοι - ανοιχτά ή συγκαλυμμένα - συνεχίζουν τις αλληλοκατηγορίες. Συνολικά, η κατάσταση αποτυπώνει τη σκληρή κόντρα τμημάτων του κεφαλαίου που σαφώς ενδιαφέρονται για την επόμενη μέρα στη ΝΔ, από τη σκοπιά τόσο της συγκρότησης ενός δεύτερου πόλου στο αστικό πολιτικό σύστημα που θα μπορεί να παίξει ρόλο στην αστική κυβερνητική εναλλαγή, όσο και της δυνατότητας δημιουργίας προϋποθέσεων ευρύτερων «συναινέσεων». Στοχεύσεις σ' ένα βαθμό αντιφατικές, με κοινή συνισταμένη ωστόσο την απρόσκοπτη υλοποίηση συνολικότερα της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Σε αυτό το φόντο, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) επιχειρεί να συμφωνήσει με εταιρεία που θα μπορεί να διεξάγει ομαλά την εκλογική διαδικασία. Ομως, το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, απομακρύνει το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές στις 13/12. Η πλευρά του Β. Μεϊμαράκη την Κυριακή έδωσε στη δημοσιότητα τη σύμβαση της ΝΔ με την εταιρεία «Infosolutions», που απέτυχε να διοργανώσει τις εκλογές στις 22/11 και υπενθυμίζει ότι η εταιρεία έχει κηρυχθεί έκπτωτη και ότι ο ίδιος, με επιστολή του στον πρόεδρο του κόμματος, Γ. Πλακιωτάκη και τους συνυποψηφίους του, έχει ζητήσει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ποινικής και αστικής δίωξης της εταιρείας.

Στο μεταξύ, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Μ. Δασκαλάκης, με ανακοίνωσή του «φωτογράφισε» ως υπεύθυνο για το «φιάσκο των εκλογών» το γραμματέα του κόμματος, Αν. Παπαμιμίκο. «Χρησιμοποιείται το φιάσκο από αυτούς που το δημιούργησαν για να πλήξουν την ενότητα της ΝΔ, διαλύοντάς την. Προδίδεται μόνος του μέσα από τέτοια τεχνάσματα απελπισίας... Η θρασύτητα όμως δεν έχει όρια», σημείωσε.

«Σε κάποιους δεν άρεσε ότι το 2010 κόντρα στα συστήματα βγήκα πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ και ότι το 2013 έγινα ο νεότερος γραμματέας» λέει ο ίδιος ο Αν. Παπαμιμίκος, απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Από την πλευρά του, ο Αδ. Γεωργιάδης με δήλωσή του ζητά «πάση θυσία εσωκομματικές εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου».

Σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, υπό την προεδρία του Γ. Πλακιωτάκη, με αντικείμενο τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, ενώ θα υπάρξει και εισήγηση επί του προϋπολογισμού από τον εισηγητή του κόμματος και πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ