Σάββατο 14 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο συνεδριακός «στρατός»

Ζήλεψε, φαίνεται, η ΝΕ Εύβοιας του κυβερνώντος κόμματος άλλες οργανώσεις που σημείωσαν σημαντική άνοδο εγγραφών νέων μελών, ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και διοχέτευσε στον τοπικό Τύπο ότι και αυτή δεν... πήγε πίσω, αφού 1.270 νέα μέλη εγγράφηκαν στους καταλόγους της.

Ορίστε, λοιπόν, τι έγραψε σχετικά η τοπική εφημερίδα «Η Ευβοϊκή»: «Τα πακέτα των αιτήσεων εγγραφής νέων μελών διακινήθηκαν, όπως καλεί η παράδοση κάθε προσυνεδριακής περιόδου. Τα νέα μέλη θα παίξουν στο παιγνίδι της εκλογής συνέδρων, στο πλευρό της ομάδας που τα έγραψε.

Στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια γράφτηκαν 1.270 νέα μέλη, προσφέροντας (πιθανά, όχι τα ίδια, αλλά οι ομαδάρχες τους) σχεδόν 5 εκατομμύρια δραχμές στο κομματικό ταμείο. Ετσι, η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ μετράει, πλέον, 4.570 μέλη, έναντι 3.300 όταν έγινε το προηγούμενο συνέδριο. Και όλ' αυτά, σε μια εποχή που όλοι ομολογούν την κρίση στη σχέση κυβέρνησης και κοινωνίας, κομματικής οργάνωσης και κοινωνίας. Το φαινόμενο της κατακόρυφης αύξησης μελών σε καιρούς ανυπαρξίας της οργάνωσης, κατ' αρχή ξενίζει. Ομως, έχει εξήγηση. Πρόκειται για μέλη "μιας χρήσης", που δε συμμετέχουν ουσιαστικά στην πολιτική διαδικασία. Είναι ονόματα σε πακέτα αιτήσεων, "κουκιά" στις εκλογές ανάδειξης συνέδρων. Βρίσκονται "υπό επιστράτευση" και παίζουν με το αζημίωτο κάποιων υποσχέσεων ή διευκολύνσεων το ρόλο του συνεδριακού "λαού" ή "στρατού"».

Από μας κανένα σχόλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ