Σάββατο 14 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συμμετοχή στο έγκλημα

Υπάρχουν αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Δεν πρόκειται μόνο για τον Μιλόσεβιτς, αλλά για την κυνική προσπάθεια ποινικοποίησης της διεθνούς πολιτικής ζωής. Για το μήνυμα, που θέλουν να στείλουν οι ιμπεριαλιστές σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πως στο μέλλον δε θα ανεχτούν αντίσταση στα σχέδιά τους, όσο άδικα και να είναι, όσο και αν αυτά τα σχέδια καταπατούν, έτσι και αλλιώς, όχι μόνο κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και κάθε έννοια της στοιχειώδους κεκτημένης ανθρώπινης ηθικής.

Ακόμα και η μέθοδος της απαγωγής και της παράδοσης στο ΝΑΤΟικό δικαστήριο είναι αποκαλυπτική των ιμπεριαλιστικών προθέσεων, που με κάθε τρόπο επιδιώκουν να εμπεδωθεί στους λαούς η υποταγή. Είναι σαν να λένε «θα κάνουμε ό,τι θέλουμε πλέον και αλίμονο σε όποιον στέκεται εμπόδιο...».

Φυσικά, οι τέτοιες πράξεις, που στα φαινόμενα τούς δείχνουν πανίσχυρους και αήττητους, ταυτόχρονα αποκαλύπτουν και την αδυναμία τους. Προβαίνουν ακριβώς σε φανερά ακραίες επιλογές, γιατί φοβούνται ότι η αντίσταση των λαών είναι σε θέση να ανατρέψει τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Ομως, και οι λαοί δε στέκονται με σταυρωμένα χέρια. Αντιδρούν και αυτό οξύνει ακόμα περισσότερο την ανασφάλεια του ιμπεριαλισμού, που οδηγείται σε όλο και πιο τρομοκρατικές μεθόδους. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, η υπόθεση απαγωγή - παράδοση Μιλόσεβιτς γέννησε θύελλα αντιδράσεων από μαζικές οργανώσεις, πολιτικούς, προσωπικότητες της επιστήμης και του πολιτισμού.

Χτες μόλις δημοσιοποιήθηκε μια νέα διεθνής πρωτοβουλία προσωπικοτήτων της ελληνικής κοινωνίας από όλο το πολιτικό φάσμα. Αυτές οι μεγάλου βεληνεκούς προσωπικότητες δηλώνουν την αντίθεσή τους στη λεγόμενη Νέα Τάξη και απαιτούν την απελευθέρωση του Σλ. Μιλόσεβιτς.

Ομως, για άλλη μια φορά, η ελληνική κυβέρνηση, διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, δείχνει πως «δε χαμπαριάζει» από ευαισθησίες και ανησυχίες του ελληνικού λαού. Δίνοντας, για άλλη μια φορά, εξετάσεις στους ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ, κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Ούτε λίγο - ούτε πολύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εφ' όσον υποκριτικά δήλωσε σεβασμό για τις προσωπικότητες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, μετά άρχισε τα μαθήματα υποταγής στον ιμπεριαλισμό, ισχυριζόμενος πως το λεγόμενο Διεθνές Δικαστήριο είναι νόμιμο, αφού έχει ψηφιστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ότι η απόφαση παράδοσης ήταν, τάχα, του γιουγκοσλαβικού λαού για να κερδίσει τη σταθερότητα...

Το ΝΑΤΟικό δικαστήριο ποτέ δεν πέρασε από Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Το έκοψαν και το έραψαν οι ιμπεριαλιστές στα μέτρα τους, για να καλύπτει τα εγκλήματά τους. Κανένας γιουγκοσλαβικός λαός δεν αποφάσισε για την παράδοση του Μιλόσεβιτς. Ισα - ίσα, εκείνη την ημέρα το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε αναβάλει τις διαδικασίες ενός πραξικοπήματος, που επιχειρείτο από την κυβέρνηση Κοστούνιτσα, ακριβώς επειδή δεν μπορούσε με νόμιμο τρόπο να περάσει από τη Βουλή τέτοιο νόμο. Χτεσινή μόλις δημοσκόπηση στο σερβικό λαό δείχνει την αντίθεση του λαού στην παράδοση.

Με τέτοια τερτίπια δε γλιτώνει από τις ευθύνες της η ελληνική κυβέρνηση. Με τον ίδιο τρόπο που συμμετείχε στο βάρβαρο εγκληματικό πόλεμο ενάντια στο γειτονικό λαό, για να μη χαλάσει χατίρι στον ιμπεριαλισμό, με τον ίδιο τρόπο σήμερα, ουσιαστικά, συμμετέχει στο έγκλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ