Σάββατο 14 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανησυχούν οι «Ευρω - ηγεμόνες»

Επικίνδυνη θεωρεί ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Αυστρία, σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου της Νίκαιας και τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και πιθανά να αναρωτηθείτε τι δουλιά έχει ο Βέλγος υπουργός, με τις εσωτερικές υποθέσεις της Αυστρίας; Δίκιο έχετε, αλλά πρέπει να σημειώσουμε ότι η εκτίμηση - μαζί με την αντίστοιχη προτροπή - έγινε στα πλαίσια της συνάντησης του προαναφερόμενου με την Αυστριακή ομόλογό του, Μπενίτα Φερέρο - Βάλντνερ. Με άλλα λόγια, δηλαδή, κάποιες... συμβουλές έδωσε ο άνθρωπος. Κι όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε, είναι λάθος να προχωρείς σε τέτοιες ενέργειες, αν δεν ξέρεις ότι θα κερδίσεις.

Οπως καταλαβαίνετε, το αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία, αλλά και η συνεχώς εντεινόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, έως και αγανάκτηση, για τις αντιλαϊκές κοινοτικές πολιτικές και τα συνεχώς οξυνόμενα κοινωνικά προβλήματα, έχουν σκορπίσει ρίγη ανησυχίας και φόβου στις τάξεις των «Ευρω - ηγεμόνων».

Πάρτε, για παράδειγμα, τη δική μας κυβέρνηση. Είμαστε σίγουροι πως αν γίνει κάποια σχετική ερώτηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η απάντηση θα είναι η εξής: Δημοψήφισμα, τι είναι αυτό..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ