Σάββατο 14 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποιος μιλάει...

ΔΕ ΛΕΜΕ, καλή είναι η προσπάθεια, και από την πλευρά του πρωθυπουργού και από την πλευρά του κυβερνητικού εκπροσώπου, να αναστρέψουν το αρνητικό για την κυβέρνηση κλίμα, με δηλώσεις του είδους «δεν παγιδευόμαστε στα γκάλοπ» ή «η οικονομία πάει καλά». Θα ήταν, όμως, ακόμα καλύτερη, αν βρισκόταν και κανένας να τους πιστέψει...

Ας μην ταλαιπωρούν άλλο τον κόσμο οι κυβερνώντες και ας τον αφήσουν να κάνει τα μπάνια του, μια και είμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού. Τη θέλησή του την έδειξε, όχι με τα γκάλοπ, αλλά με τις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό και δε σηκώνει αμφισβήτηση.

ΤΩΡΑ, ΜΑΛΙΣΤΑ, εκτός από χώρα υπόθαλψης «τρομοκρατών» και λοιπών «κακοποιών» στοιχείων, γίναμε και χώρα που ανέχεται το εμπόριο λευκής σαρκός, σύμφωνα με τον Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την ετήσια έκθεσή του!

Το να ακούς τέτοιου είδους κριτική από τη χώρα που κατατάσσεται πρώτη στην πορνο-βιομηχανία και, επίσης, πρώτη στο λεγόμενο «σεξοτουρισμό» σε χώρες του Τρίτου Κόσμου έχει πραγματικά ενδιαφέρον.

Αλλα, βλέπετε, έτσι πάει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός από πολιτικο-στρατιωτικός χωροφύλακας του πλανήτη, τώρα αποφάσισε να γίνει και «ηθικός θεματοφύλακας» όλων των χωρών της υφηλίου. Τι άλλο θα ακούσουμε πια;

Φυσικά, υποθέτουμε ότι συντομότατα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα σπεύσει να διαβεβαιώσει ότι παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα για την πάταξη του φαινομένου.


ΩΡΑΙΑ. Παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο Μετρό, νόμιμη, όμως, η «Αττικό Μετρό», όταν δεν παραχωρεί συλλογικές συμβάσεις και καταστρατηγεί στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Κάτι τέτοια σε πείθουν για το πόσο σχετική είναι πια αυτή η έννοια της δικαιοσύνης.

Ομως, οι αρμόδιοι εδώ και πολλά χρόνια θα έπρεπε να έχουν καταλάβει ότι τέτοια προβλήματα δε λύνονται με δικαστικές αποφάσεις, ούτε φυσικά κάμπτονται οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ