Σάββατο 14 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προπύργιο του ΝΑΤΟ το αεροδρόμιο Καστοριάς

Σχετική Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Ερώτηση προς τους υπουργούς Αμυνας και Μεταφορών - Επικοινωνιών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης αναφορικά με το αεροδρόμιο της Καστοριάς που εκσυγχρονίζεται προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ σε βάρος των βαλκανικών λαών. Πιο συγκεκριμένα, στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν:

«Η ελληνική κυβέρνηση, υπακούοντας στις υπαγορεύσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θέτει στη διάθεση των ιμπεριαλιστών οτιδήποτε χρειάζονται για την εφαρμογή των σχεδιασμών τους σε βάρος των βαλκανικών λαών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του αεροδρομίου της Καστοριάς, όπου γίνονται - και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς - έργα επέκτασής του και επιμήκυνσης - διαπλάτυνσης του αεροδρομίου. Προφανώς τα έργα αυτά δεν έχουν σχέση (μόνο) με τις ανάγκες εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου. Εξάλλου, κατασκευάζονται υπόγεια υπόστεγα και καταφύγια, ενώ ήδη στο αεροδρόμιο μπορούν να προσγειωθούν μεταγωγικά βαρέως τύπου...

Είναι ολοφάνερο ότι το αεροδρόμιο προετοιμάζεται προκειμένου να ενταχθεί στα σχέδια του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο, το οποίο ήδη εποπτεύει τα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας (ραντάρ κλπ.) που λειτουργούν εδώ και καιρό στο γειτονικό Βίτσι.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό ποιες ανάγκες και σκοπιμότητες εξυπηρετούν τα έργα που γίνονται στο αεροδρόμιο της Καστοριάς και ποιος τα χρηματοδοτεί;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ