Κυριακή 15 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΥΑΡΟΣ
Προσκύνημα στα «ματωμένα» χώματά της

Αναχώρησαν σήμερα στις 6 το πρωί μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη Γυάρο, τόπο εξορίας και μαρτυρίου για χιλιάδες αγωνιστές, προκειμένου να προσκυνήσουν και να αποτίσουν έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους πότισαν με το αίμα τους τούτο το άγονο, απομονωμένο ξερονήσι. Η πρωτοβουλία για το ταξίδι - προσκύνημα ανήκει στην ΚΕ του Κόμματος, ενώ η αναχώρηση, όπως και η επιστροφή αργά σήμερα το βράδυ, γίνεται με αρματαγωγό που διέθεσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού κατόπιν αίτησης του ΚΚΕ.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσε που εξέδωσε, γνωστοποιώντας την πρωτοβουλία της ΚΕ, τονίζει πως «η Γυάρος υπήρξε ένας από τους τόπους μαρτυρίου και θυσίας χιλιάδων κομμουνιστών, φίλων του ΚΚΕ, μελών και στελεχών της ΕΑΜικής Αντίστασης και άλλων αγωνιστών. Υπήρξε ένας από τους τόπους, όπου συγκρούστηκαν η ωμή βία και η τρομοκρατία, που άσκησαν η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της, με το λαϊκό δίκιο, την ανιδιοτέλεια και τον ηρωισμό.

Το προσκύνημα στη Γυάρο πραγματοποιείται ως φόρος τιμής στους νεκρούς και στους σακατεμένους και όλους όσοι κράτησαν ψηλά τη σημαία της ταξικής πάλης. Πραγματοποιείται, γιατί η ζωντανή μνήμη είναι πολύτιμος βοηθός σήμερα. Θα είναι και στο μέλλον!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ