Κυριακή 15 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το... κόστος υποδομής

Μαζικών απολύσεων συνέχεια από τις μεγάλες πολυεθνικές. Προχτές, η μεγάλη επιχείρηση κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών «Compaq» ανακοίνωσε την απόλυση 4.000 υπαλλήλων της, προκειμένου - όπως σημείωσε στην ανακοίνωσή της - να αντιμετωπίσει τη γενικότερη ύφεση στην οικονομία, κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη, και τον κατώτερο, από το αναμενόμενο, κύκλο εργασιών της κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Θυμίζουμε, ότι μόλις πριν από λίγους μήνες η «Compaq] είχε ανακοινώσει την απόλυση άλλων 4.500 υπαλλήλων της, ενώ σε όλους αυτούς θα προστεθούν και περίπου 2.500 «εθελούσιες» αποχωρήσεις ή συνταξιοδοτήσεις.

«Είναι πλέον σαφές πως η οικονομική ύφεση εξαπλώνεται στο εξωτερικό. Επομένως θα βαδίσουμε ταχύτερα και σε μεγαλύτερο βάθος προς την εφαρμογή των προγραμμάτων μας για μείωση του κόστους υποδομής», τονίζει στο κείμενο ο πρόεδρος της «Compaq», Μάικλ Καπέλας. Με άλλα λόγια, υπεράνω όλων είναι η διατήρηση των τεράστιων κερδών. Το δικαίωμα στη δουλιά -ουσιαστικά το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή - είναι... απλά και μόνο κόστος υποδομής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ