Κυριακή 22 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές ιδέες
Ονειρα

Τα όνειρα είναι ανέξοδα. Ευτυχώς. Ενα τέτοιο σπιτάκι χωμένο μέσα στο πράσινο, με ένα πολύχρωμο «κηπάκι» ολάνθιστο και μυρωδάτο, ονειρευόμαστε, τίποτε άλλο. Απλά πράγματα, ολιγαρκείς είμαστε... Είμαστε; Ετσι μοιάζει, μα δυστυχώς αυτή είναι μια εικονική πραγματικότητα και όχι η αληθινή. Το σπιτάκι αυτό κοστίζει πολλά, ο κήπος τα ίδια και περισσότερα, άσε η συντήρηση και των δύο που ξεπερνάει τους προϋπολογισμούς μας, αφού υπολογισμούς δεν κάνουμε όταν ονειρευόμαστε. Επιστροφή λοιπόν στο όνειρο με δωρεάν διαμονή. Ακόμη και τους καλύτερους φίλους μας μπορούμε να καλέσουμε.

Αλα Σφετλάνα

Η συνταγή ανήκει σε μια φίλη από τη Ρωσία, σε μια φίλη που αντί να της μαγειρέψουμε - σπίτι μας ήταν άλλωστε - μας μαγείρεψε εκείνη. Το ετοίμασε τόσο γρήγορα και απολαύσαμε το εύγευστο και ελαφρύ αποτέλεσμα.

Λοιπόν: Ενα κιλό κολοκυθάκια, μία κούπα ρύζι, τρία αβγά και μισή κούπα γάλα λάιτ, πιπέρι, αλάτι, μαϊντανό. Εκτέλεση. Κόβουμε - δηλαδή «έκοψε» - τα κολοκυθάκια σε φέτες, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι, και τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί, αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με λάδι. Ρίχνουμε πάνω το ρύζι - το οποίο έχουμε μισοβράσει - τα σκεπάζουμε με άλλη μια στρώση κολοκύθια και περιχύνουμε πάνω με αβγά που έχουμε χτυπήσει και με το γάλα λάιτ. Ρίχνουμε λίγο βούτυρο ή λάδι και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και τα αφήνουμε να ψηθούν για μισή ώρα περίπου. Επειτα τα καταβροχθίζουμε. Ατάκα και επιτόπου. Φυσικά, τρώγονται και κρύα (όπως η εκδίκηση)...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ