Πέμπτη 3 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει προκλητική εκδήλωση ευρωβουλευτή για τις «μειονότητες» στην Ελλάδα

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική εκδήλωση με θέμα την «αναγνώριση συλλόγων μειονοτήτων» στην Ελλάδα, που διοργάνωσε χτες ο ευρωβουλευτής Sogor Csaba στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και με τη σιωπή των ευρωβουλευτών της ΝΔ, που ανήκουν στην ίδια πολιτική ομάδα.

Οπως τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Η εκδήλωση αυτή δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά και για το χρόνο που επιλέγεται να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση. Δημιουργεί έδαφος για προώθηση επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στο όνομα της "προστασίας των δικαιωμάτων των μειονοτήτων", σε μια χρονική περίοδο που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι πολεμικοί κίνδυνοι στην περιοχή, ενώ η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δημιουργεί ήδη μια επικίνδυνη εξέλιξη σε βάρος των λαών, που θίγει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Οι λαοί να επαγρυπνούν απέναντι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να καταδικάσουν τον εθνικισμό, το ρατσιστικό, φασιστικό δηλητήριο. Να δυναμώσουν την κοινή τους πάλη για να βάλουν εμπόδια στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και αστικών κυβερνήσεων, παλεύοντας για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματός τους, για να ανοίξει ο δρόμος της ειρηνικής συμβίωσης, της φιλίας και της αλληλεγγύης των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ