Τρίτη 8 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση και πορεία στα γραφεία της ΕΕ

Μαζική συγκέντρωση και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι συνδικάτα, Επιτροπές Ειρήνης και άλλοι μαζικοί φορείς, ως συνέχεια της σύσκεψης που έγινε νωρίτερα στον κινηματογράφο «Αλκυονίς».

Με συνθήματα όπως «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών», «Κάναν το Αιγαίο θάλασσα νεκρών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «Τα σύνορα τα κλείνουν, τους πρόσφυγες τους πνίγουν», διαδήλωσαν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς που φέρνουν τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Αφετηρία της πορείας ήταν τα Προπύλαια. Από εκεί, μέσω Πανεπιστημίου, έφτασαν έως τα γραφεία της ΕΕ στη Β. Σοφίας, τα οποία είχαν περικυκλώσει τουλάχιστον έξι κλούβες της αστυνομίας. Εξω από τα γραφεία της ΕΕ μίλησε ο Σταύρος Λίτσας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Ανάμεσα σε άλλα, επεσήμανε ότι η πολιτική που στόχο έχει να αυξάνει τα κέρδη των αφεντικών, είτε με αντεργατικά μέτρα, είτε με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, είναι η αιτία της δυστυχίας της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Γι' αυτό, όπως τόνισε, «η μεγαλύτερη αλληλεγγύη που μπορούμε να αναπτύξουμε είναι η οργάνωση της πάλης απέναντι στις αιτίες αυτών των προβλημάτων, δηλαδή η πάλη για την ανατροπή του συστήματος».

Η κεφαλή της πορείας έξω από τα γραφεία της ΕΕ, με τον κόσμο να φτάνει μέχρι το Σύνταγμα
Η κεφαλή της πορείας έξω από τα γραφεία της ΕΕ, με τον κόσμο να φτάνει μέχρι το Σύνταγμα
Στην πορεία συμμετείχαν ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Στ. Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ