Τρίτη 8 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Οδηγός του η «πραγματικότητα» των μονοπωλίων

Θέλει να παίξει το ρόλο του καταλύτη στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος

Κριτική στην κυβέρνηση για έλλειψη «ρεαλισμού» κάνει (και) το Ποτάμι. Ενδεικτικά, μιλώντας ο επικεφαλής του Στ. Θεοδωράκης, χθες στο ραδιοφωνικό «Σκάι» είπε: «Δυστυχώς, η προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα μας στοιχίζει και σε χρόνο και σε χρήμα. Οταν αρχίζει η κουβέντα για το Προσφυγικό και δεν έχεις σαφή σχέση και επαφή με την πραγματικότητα, βασανίζεσαι για πολλή ώρα μέχρι να φτάσεις στο ρεαλισμό». Αλλωστε, σε άλλη συνέντευξή του, στην εφημερία «Επένδυση», είπε: «Στην πολιτική χρειάζεσαι δύο πράγματα. Στόχους και αποφασισμένους ανθρώπους. Η κυβέρνηση δεν διαθέτει τίποτα από τα δύο».

Επιχειρώντας να δώσει μια ιδέα για το πώς θα προχωρήσει η αναμόρφωση στο χώρο του κέντρου, είπε στον «Σκάι»: «Δεν υπάρχει ένωση του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι. Αυτό που υπάρχει, και είναι αναγκαίο, είναι ο διάλογος που καλούμαστε να κάνουμε όλες οι δυνάμεις του Κέντρου για την αντιμετώπιση μικρών ή μεγάλων ζητημάτων (...) Να βρεθούν όλοι οι άνθρωποι και οι μικρές κινήσεις οι οποίοι να συζητήσουν για τα προβλήματα της χώρας και να δουν μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή η συνεργασία. Μπορεί να φτάσει σ' ένα εκλογικό μέτωπο; Μπορεί να φτάσει σε μια εκλογή από τη βάση; Να φτάσει, δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Αλλά αυτό δε θα το αποφασίσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ή του Ποταμιού. Δε μας ενδιαφέρει να ενώσουμε τους μηχανισμούς μας, να νιώσουμε ασφαλείς σε μια λογική επανεκλογής. Εμάς μας ενδιαφέρει εάν στη βάση πραγματικά υπάρχει αυτήν τη στιγμή το αίτημα για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη».

Σημειωτέον, ο βουλευτής τους Χ. Θεοχάρης - πρόσφατα παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, εκφράζοντας διαφωνίες με τις τακτικές Θεοδωράκη, ενώ δεν εκλέχτηκε και σε κανέναν όργανο του μορφώματος, μετά το συνέδριό του - σε συνέντευξή του στο «Βήμα», επανέλαβε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου φορέα στο χώρο το «ριζοσπαστικού κέντρου», «με όρους αναγέννησης και όχι συγκόλλησης», που μετεκλογικά θα μπορούσε να συνεργαστεί «με τις δυνάμεις του εξορθολογισμού», «που στην παρούσα φάση εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ