Τρίτη 8 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προσπαθεί να κατοχυρώσει διακριτό ρόλο...

...βάζοντας πλάτη με προθυμία για ισχυρή κυβέρνηση του κεφαλαίου

Τη στάση της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, μπρος στη διαχείριση του Προσφυγικού, το κλείσιμο της περιλάλητης αξιολόγησης, και την πορεία αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, σκιαγράφησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, μιλώντας την Κυριακή σε κομματικά στελέχη.

Με βάση όσα συναποφάσισαν την Παρασκευή στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, έστειλε σήμα στην κυβέρνηση πως δεν της έδωσε «λευκή επιταγή». Μάλιστα, έβαλε πάλι το ερώτημα, αν η κυβέρνηση «μπορεί να υλοποιήσει την εθνική γραμμή», για να απαντήσει η ίδια: «Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αποδεικνύει πως αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί (...) Η εθνική γραμμή συνεννόησης και ευθύνης για να έχει αποτέλεσμα χρειάζεται μια ισχυρή και ικανή κυβέρνηση να την υλοποιήσει», επέμεινε, ξαναβάζοντας θέμα «να σχηματισθεί το ταχύτερο νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», με συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ώστε να «τρέξουν» από κοινού τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

«Κλείνουν το μάτι» αντιδεξιά ...

Αλλωστε, σε αυτήν τη βάση, επιτέθηκε πάλι (και) στη ΝΔ, λέγοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλάει για εκλογές κάτω από αυτές τις συνθήκες (...) Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης ως πρόεδρός της έχουν διαμορφώσει μια στρατηγική αντίστοιχη με εκείνη του 2012. Είναι η στρατηγική με στόχο την παλινόρθωση της δεξιάς και την κατάληψη του πρωθυπουργικού θώκου». Κατηγόρησε, μάλιστα, προσωπικά τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι «ακολουθεί τη λογική του "ώριμου φρούτου". Περιμένοντας πότε θα πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Χωρίς να σκέφτονται μετά τις εκλογές σε ποια χώρα, ποια κοινωνία, ποια οικονομία θα παριστάνουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

Στα δε της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, επέμεινε στην πρότασή της για διαμόρφωση «προοδευτικού πόλου εξουσίας, με αυτόνομο λόγο, αυτοδύναμη στρατηγική και αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις», με «απεγκλωβισμό των προοδευτικών ανθρώπων, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Δεξιά», που θα «οριοθετηθεί ουσιαστικά και ριζικά τόσο με το συντηρητισμό και το μεταρρυθμιστικό προσωπείο της ΝΔ και της Δεξιάς, όσο και με τον ανέξοδο λαϊκισμό, τις παρωχημένες εμμονές και το δογματικό κρατισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της Παραδοσιακής Αριστεράς».

Στην ίδια εκδήλωση κατατέθηκαν κι άλλες απόψεις που αντανακλούν έναν γενικότερο προβληματισμό στο εσωτερικό του κόμματος. Π.χ. είπε ο βουλευτής τους Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Είχα την ελπίδα πως όλοι κατανοούμε ότι στο δίλημμα ανάμεσα σε ένα μικρό ελεγχόμενο κόμμα και σε μία μεγάλη προοδευτική παράταξη, αυτονόητη επιλογή μας ήταν η δεύτερη». Επίσης: «Υπάρχει κάποιος που να θέλει να προεδρεύει σε ένα μικρό κόμμα του 4% - 5%, το οποίο θα λειτουργεί μηχανιστικά; Προσωπικά δεν το θέλω». Κι ακόμα: «Πέντε χρόνια τώρα λέμε τα ίδια, όμως γιατί δεν καταφέραμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα; Τι συνέβη; Πότε θα δώσουμε απαντήσεις;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ