Σάββατο 21 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ - ΦΥΛΑΚΕΣ ΙΤΖΕΔΙΝ
Σήμερα οι εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται το προσκύνημα της νεολαίας στις φυλακές του Ιτζεδίν, που διοργανώνουν οι Οργανώσεις Κρήτης της ΚΝΕ. Η εκδήλωση ιστορικής μνήμης για τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας των λαϊκών αγώνων, θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, ενώ για τη μεταφορά στο χώρο των φυλακών, θα ξεκινήσει πούλμαν από το ΚΤΕΛ Χανίων στις 5 το απόγευμα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ, απαγγελίες ποιημάτων, ξενάγηση στο χώρο των φυλακών και μαρτυρίες - αφηγήσεις από αγωνιστές που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν στο Ιτζεδίν. Δε θα λείψουν φυσικά και τα τραγούδια του αγώνα, ενώ οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με επίσκεψη στο νεκροταφείο της περιοχής και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα.

Η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις, να έρθουν σε επαφή με την πραγματική ιστορία της Εθνικής Αντίστασης στο νησί, να εμπνευστούν και να διδαχτούν από τους αγώνες και τις θυσίες του λαϊκού κινήματος. Γιατί, «οι αξίες και τα ιδανικά που με αυτοθυσία, ανιδιοτέλεια και ηρωισμό υπερασπίστηκαν οι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για τους αγώνες του σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ