Σάββατο 21 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το ζόρι να τους βαφτίσουν «τρομοκράτες»

Εμπόδια στην αποστολή του ΚΚΕ επιχείρησε να βάλει η αστυνομία στην Ανκόνα. Νέο μπλόκο τα μεσάνυχτα στο κάμπινγκ του Ραπάλο

Κλίμα αστυνομοκρατίας συνάντησαν χτες το μεσημέρι οι Ελληνες κομμουνιστές κατά την άφιξή τους στο λιμάνι της Ανκόνας. Πέρα από τον τυπικό έλεγχο των διαβατηρίων και αμέσως μετά από την έξοδο από το πλοίο, οι ιταλικές αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε προβοκατόρικες ενέργειες, προκειμένου να δημιουργήσουν ένταση και να ενισχύσουν την προπαγάνδα όλων των προηγούμενων ημερών «περί επικίνδυνων τρομοκρατών» που καταφτάνουν στη χώρα. Πραγματοποίησαν εξονυχιστικό έλεγχο στο χώρο των αποσκευών των λεωφορείων και δε δίστασαν να «βαφτίσουν» τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι οδηγοί των λεωφορείων επικίνδυνα αντικείμενα τα οποία θα χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές. Εφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να καλέσουν κάμερες και φωτορεπόρτερ, προκειμένου να απαθανατίσουν τα «όπλα» των διαδηλωτών, προσθέτοντας σε αυτά και τα ξύλινα κοντάρια από τα πανό και τις πικέτες! Κι όλα αυτά με την παρουσία και κυβερνητικών αξιωματούχων που στην ουσία συντόνιζαν και όλες τις επιχειρήσεις.

Μετά από παραμονή περισσότερης από μιας ώρας, οι υπεύθυνοι της αστυνομίας έδωσαν τελικά την εντολή για να αναχωρήσουν τα λεωφορεία. Μια εντολή που για ένα από τα πούλμαν της αποστολής ακυρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, αφού οι αστυνομικοί δεν έμειναν ικανοποιημένοι από κάτι το οποίο βέβαια ποτέ δεν κατονόμασαν στους υπεύθυνους της αποστολής.

Τελικά, και αφού το «κόκκινο κονβόι» πέρασε μέσα από τα μπλόκα των Ιταλών καραμπινιέρων που κυριολεκτικά είχαν μετατρέψει το λιμάνι της γειτονικής χώρας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, αναχώρησαν - όλα τα πούλμαν - για τη Γένοβα με τη συνοδεία φυσικά περιπολικών καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Στις 11.30 τη νύχτα, οι καραμπινιέροι αξίωσαν να κάνουν νέο έλεγχο στις αποσκευές των διαδηλωτών, ενώ είχαν ήδη φτάσει σε κάμπινγκ για διανυκτέρευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ