Τετάρτη 30 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»

Με τη «βολική» αντιπαράθεση περί διαφθοράς και διαπλοκής - και μακριά βέβαια από τη ρίζα που γεννά αυτά τα φαινόμενα - η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, στη χτεσινή συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια της Βουλής για τις «εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης», επιχείρησαν να συγκαλύψουν τις πραγματικές αιτίες των εργατικών - λαϊκών προβλημάτων, να «κουκουλώσουν» τη σύγκλισή τους στην υπηρέτηση της στρατηγικής του κεφαλαίου, η υλοποίηση της οποίας βαθαίνει τη χρεοκοπία του λαού.

Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης, με τις ομιλίες τους, έκαναν ανταγωνισμό της καλύτερης ατάκας, αντάλλαξαν πυρά παραθέτοντας διάφορα «στοιχεία», επιδιώκοντας να εμφανίσουν ως μοναδικό «υπεύθυνο» για τα βάσανα που αντιμετωπίζει ο λαός, κάποιους «διεφθαρμένους» πολιτικούς ή επιχειρηματίες, βγάζοντας έτσι «λάδι» το σύστημα που από κοινού υπηρετούν. Στο σκηνικό αυτό συνέβαλαν με τις ομιλίες τους και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί των αστικών κομμάτων.

Στην απέναντι όχθη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε ότι το βασικό συμπέρασμα που πρέπει να κρατήσει ο λαός από τη χτεσινή συζήτηση, είναι ότι όποια πολιτική δύναμη δεν αμφισβητεί την κυριαρχία του κεφαλαίου στην οικονομία, στηρίζει αντικειμενικά το πλαίσιο στο οποίο γιγαντώνονται τα φαινόμενα της διαπλοκής και της διαφθοράς και γίνεται μέρος τους.

Μπροστά του ο λαός, τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, έχει τα μεγαλύτερα «σκάνδαλα» και τις μεγαλύτερες αδικίες, που έρχονται ξανά με μορφή καταιγίδας, ως συνέχεια των προηγούμενων, και αφορούν το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό, τα «κόκκινα» δάνεια, το σύνολο δηλαδή των αντιλαϊκών μέτρων που βάζουν ταφόπλακα στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Η δευτερολογία του Δ. Κουτσούμπα θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο. Ακολουθεί η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ