Παρασκευή 1 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ναυάγιο με δεκάδες αγνοούμενους ανοιχτά της Λιβύης

Μετανάστες που κατάφεραν να επιζήσουν στο πέρασμα από τη Β. Αφρική στην Ευρώπη
Μετανάστες που κατάφεραν να επιζήσουν στο πέρασμα από τη Β. Αφρική στην Ευρώπη
Το δράμα των ξεριζωμένων από τις πατρίδες τους λόγω των πολέμων, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της φτώχειας και ανέχειας, συνεχίζεται στη Μεσόγειο. Οπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης, πλοιάριο που μετέφερε πάνω από 120 ανθρώπους βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λιβύης, με αποτέλεσμα πάνω από 70 άνθρωποι να αγνοούνται.

Ο Αγιούμπ Κασέμ, εκπρόσωπος του Λιμενικού της Λιβύης, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι το Λιμενικό Σώμα ανέκοψε την πορεία μιας βάρκας στην οποία επέβαιναν περίπου 120 πρόσφυγες ανοικτά της Σαμπράτα και επίσης διέσωσε 32 ανθρώπους από τη βάρκα που βυθίστηκε. Δεν διευκρινίστηκαν οι συνθήκες βύθισης, ενώ ακόμα άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων. Οι πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούσαν να περάσουν από τη Λιβύη προς την Ευρώπη, φαινόμενο που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, το τελευταίο τρίμηνο πάνω από 16.000 άνθρωποι έχουν περάσει από χώρες της Βόρειας Αφρικής προς την Ιταλία (αριθμός αυξημένος κατά 6.000 από πέρσι), ωστόσο δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς πόσοι είναι αυτοί που δεν τα κατάφεραν και η θάλασσα μετατράπηκε σε υγρό τάφο τους.

Προχτές, επίσης, Ιταλοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας διέσωσαν 1.361 πρόσφυγες από βάρκες και σωστικές λέμβους στη Νότια Μεσόγειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ