Παρασκευή 1 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Παρουσίαση πεπραγμένων σε όφελος των επιχειρηματιών

Μπορεί η ΔΕΗ να ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε κοινοπρακτικά εταιρικά σχήματα με ιδιωτικούς ενεργειακούς ομίλους, το πακέτο μετοχών της, όπως και αυτό των ΕΛΠΕ, που σήμερα ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, να περάσουν στην κυριότητα του νέου υπερταμείου «αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας», ο ΑΔΜΗΕ να ιδιωτικοποιείται άμεσα (έστω μέχρι το 49% των μετοχών του), ωστόσο όλα τα παραπάνω για τον υπουργό Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτη, βρίσκονται στον... «αντίποδα» της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης.

Το παραπάνω επισήμανε στη χτεσινή εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο Π. Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε μια συνολική αποτίμηση της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Ενέργειας. Σε πρώτο πλάνο έθεσε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η διοίκηση της ΔΕΗ να εισπράξει μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέσω του προγράμματος διακανονισμών που ξεκινά από σήμερα, συνδέοντας την αποτελεσματικότητα του μέτρου με κάποια πιθανή «μείωση» των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος στο μέλλον.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε κάθε... ενδιαφερόμενο ότι η μετάβαση της εγχώριας ενεργειακής αγοράς στο καθεστώς πλήρους «απελευθέρωσης» σύμφωνα με τις ευρωενωσιακές ντιρεκτίβες, θα ολοκληρωθεί ομαλά και με όρους «ελεύθερης αγοράς».

Κατά τ' άλλα, ανακοίνωσε ότι ξεκινούν σύντομα τα έργα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς, Κατερίνη, Λαμία, Θήβα και Χαλκίδα, καθώς και η δημιουργία τοπικών σταθμών αποθήκευσης και διανομής σε Πάτρα, Βέροια, Ορεστιάδα, Αμφισσα, Λιβαδειά και Καρπενήσι. Πρόσθεσε ότι τις επόμενες βδομάδες θα ξεκινήσει νέο πρόγραμμα «ενεργειακής αναβάθμισης» κτιρίων, ενώ σχετικά με την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για ολιγωρία ένταξης ενεργειακών έργων στο «πακέτο Γιούνκερ», είπε ότι ήδη έχουν προταθεί από την Ελλάδα δεκάδες τέτοια έργα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την εξωτερική ενεργειακή πολιτική, ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε για μια ακόμη φορά ότι ο στόχος μετατροπής της Ελλάδας σε «διεθνή ενεργειακό κόμβο» γίνεται πραγματικότητα και κομβικό έργο σε αυτήν την κατεύθυνση είναι τα έργα κατασκευής του ΤΑΡ, ο διασυνδετήριος αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας και ο πλωτός σταθμός αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG στην Αλεξανδρούπολη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σταματήσουν τώρα οι σχεδιασμοί για σταθμό LNG (2023-12-08 00:00:00.0)
Κόμβος επικίνδυνων ανταγωνισμών η Αλεξανδρούπολη (2020-08-25 00:00:00.0)
Ανεβάζουν ταχύτητες για Ελευσίνα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα (2020-07-07 00:00:00.0)
«Εναλλακτικό ενεργειακό σχέδιο» με τους ίδιους αντιλαϊκούς στόχους (2016-09-03 00:00:00.0)
Ελληνοαλβανική ενεργειακή συνεργασία (2016-05-12 00:00:00.0)
Εναρξη εργασιών το Μάη (2016-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ