Παρασκευή 1 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον Α. Κυπριανού

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ στην Αθήνα

Από τη χτεσινή συνάντηση
Από τη χτεσινή συνάντηση
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Α. Κυπριανού στην Αθήνα.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και ο Αχιλλέας Καταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.

Από το ΑΚΕΛ συμμετείχαν επίσης οι Γιώργος Λουκαΐδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ και η Χριστίνα Νικολάου, μέλος του Γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΚΕ του ΑΚΕΛ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε:

«Είχαμε μία ενδιαφέρουσα, όπως πάντα, συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με τον σύντροφο Αντρο Κυπριανού, για ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες μας. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, είναι σε έξαρση οι προσφυγικές ροές και τα προβλήματα που δημιουργούνται με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, είναι σε εξέλιξη τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και μέτρων, που έρχονται με αλλεπάλληλα νομοθετήματα στη Βουλή, με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να πληρώνει διπλά και τριπλά όλα αυτά τα χρόνια και σε φορολογία και με μείωση εισοδήματος.

Ανταλλάξαμε σκέψεις για την κατάσταση στην ΕΕ και βεβαίως εκφράσαμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του ΑΚΕΛ, στον αγώνα συνολικά του κυπριακού λαού, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, ενός προβλήματος που είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, που έχει ξεκινήσει από το 1974 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, εκφράζοντας τις πάγιες, σταθερές θέσεις του ΚΚΕ για την επίλυση αυτού του προβλήματος».

Από την πλευρά του, ο Α. Κυπριανού ευχαρίστησε τον Δ. Κουτσούμπα για την ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση, καθώς και το ΚΚΕ «για τη στήριξη που παρέχει στον αγώνα του κυπριακού λαού για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας».

«Ο αγώνας που δίνουμε για την επανένωση της χώρας μας», σημείωσε, «βασίζεται σε αρχές και θέλω να το ξεκαθαρίσω προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συναινέσει σε λύση η οποία θα ξεφεύγει από τις συμφωνημένες αρχές».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην ΕΕ, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ανησυχία του για το ότι προωθούνται «πολιτικές αντιλαϊκές, πολιτικές οι οποίες δείχνουν εύνοια στους κυρίαρχους κύκλους σε κάθε χώρα και στρέφονται ενάντια στους λαούς».

Σχετικά με το Προσφυγικό, ο Α. Κυπριανού διαβεβαίωσε ότι ο πολιτικός κόσμος στην Κύπρο «τάσσεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό της Ελλάδας στην προσπάθεια για αντιμετώπιση αυτού του σημαντικού, ανθρωπιστικού ζητήματος, το οποίο δυστυχώς έχει προκληθεί από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τους οποίους προωθούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σε διάφορες γωνιές του πλανήτη».

  • Στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Α. Κυπριανού χτες είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, τον υπουργό Αμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένο, τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά. Για σήμερα έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ανάπτυξη της κοινής πάλης των λαών ασπίδα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή (2020-03-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2020-03-06 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Κύπρο (2015-06-06 00:00:00.0)
Αναγκαιότητα η αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών (2015-03-17 00:00:00.0)
Με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού (2009-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ