Παρασκευή 1 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στο Κέντρο Κράτησης Προσφύγων και Μεταναστών

Μια μέρα μετά την εκδήλωση, την Τρίτη 29/3, αντιπροσωπεία της ΤΟ Σάμου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Ελ. Βαγενά, επισκέφθηκε το χώρο του Κέντρου Κράτησης Προσφύγων και Μεταναστών, ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις, μετά τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό.

Διαπιστώθηκαν, για άλλη μια φορά, οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού. Ελλείψεις που «καλύπτονται» από ΜΚΟ, όπως, για παράδειγμα, η καθαριότητα του Κέντρου και άλλες υπηρεσίες.

Το Κέντρο βρίσκεται σε μεταβατική φάση, αφού από ανοιχτό κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, μετά τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας μετατρέπεται σε ένα ενιαίο Κέντρο Κράτησης, μαζί με το χώρο που ετοιμαζόταν για «hot spot», ο οποίος θα λειτουργήσει τις επόμενες μέρες.

Επιβεβαιώθηκε, και με την περιοδεία στο χώρο, ότι η πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης εντείνει τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Με τους διαχωρισμούς προσφύγων και μη, τα κλειστά σύνορα και τον εγκλεισμό σε κέντρα - φυλακές προκαλούνται εντάσεις, επιτείνονται η απελπισία και η αβεβαιότητα προσφύγων και μεταναστών για το μέλλον τους. Μόνο για το άσυλο, η εξέταση κάθε περίπτωσης μπορεί να πάρει έως και 3 μήνες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ