Παρασκευή 1 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Με σκανδαλολογία και εκλογολογία για να «κουκουλώσουν» την αντιλαϊκή κλιμάκωση

Επίσημη γραμμή η κοροϊδία για το ενδεχόμενο... μη εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων που οι ίδιοι νομοθετούν!

Κοροϊδία περί μέτρων που τάχα δεν θα εφαρμοστούν από τον Ν. Παππά, «επικρίσεις» με αναπαραγωγή αυταπατών από τους «53+» του Ευ. Τσακαλώτου

Eurokinissi

Κοροϊδία περί μέτρων που τάχα δεν θα εφαρμοστούν από τον Ν. Παππά, «επικρίσεις» με αναπαραγωγή αυταπατών από τους «53+» του Ευ. Τσακαλώτου
Στον απόηχο της σκανδαλολογίας που υποδαύλισε η κυβέρνηση με τη συνδρομή των άλλων κομμάτων της αστικής διαχείρισης, τη σκυτάλη στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού παίρνει η εκλογολογία, μετά το αίτημα που διά στόματος Κ. Μητσοτάκη κατέθεσε η ΝΔ, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή. Την ευκαιρία δεν άφησε να πάει χαμένη η κυβέρνηση, που χρειάζεται αντιπερισπασμούς μπροστά και στη διαφαινόμενη ολοκλήρωση της πρώτης «αξιολόγησης» του τρίτου μνημονίου που φέρνει πρόσθετα μέτρα πολλών δισεκατομμυρίων σε βάρος του λαού.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, έκανε χτες σχετική δήλωση, συντηρώντας το θέμα στην επικαιρότητα, όπως και την προσπάθεια να παρουσιάσει τα αντιλαϊκά μέτρα ως εγκεκριμένα από το λαό. Δήλωσε στο «Real.gr» ότι «η κυβέρνηση διαθέτει πρόσφατη και ισχυρή εντολή να ολοκληρώσει τη συμφωνία και να διαμορφώσει ένα σταθερό και ασφαλές πλαίσιο για την οικονομία και την κοινωνία» και πως «οι μόνοι που ενδιαφέρονται για άμεσες εκλογές, είναι αυτοί που έχουν λόγο να αποτρέψουν τη νομοθέτηση κανόνων για τη θωράκιση της διαφάνειας και του δημόσιου συμφέροντος».

«Ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός και να μην ταυτίζει την πολιτική του με αυτά τα σχέδια. Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, που δεν το πιστεύει καλά - καλά ούτε ο ίδιος. Ο τόπος έχει σταθερή κυβέρνηση τετραετίας» κατέληξε.

Συντηρεί όμως και τη σκανδαλολογία η κυβέρνηση, με το Μέγαρο Μαξίμου να καταγγέλλει σε σημείωμά του «την κάλυψη που προσφέρει ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ στους κατηγορούμενους για εκβιασμό» και «τη στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς και την αξιωματική αντιπολίτευση».

«Ο πύραυλος λάσπης - συκοφαντίας που εξαπέλυσε προχτές στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης, ήταν απολύτως ευθυγραμμισμένος με την υπερασπιστική γραμμή κάποιων από τους εμπλεκόμενους. Εν τω μεταξύ, για τα τιμολόγια που συνδέουν τόσο γενναιόδωρα το λογιστήριο της (πλουσιοπάροχα δανειοδοτημένης) ΝΔ με το συγκεκριμένο κύκλωμα, ακόμα δεν έχει δοθεί η παραμικρή εξήγηση» υποστηρίζει το Μαξίμου.

Αίτημα για εξεταστική για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Εξάλλου, κατατέθηκε χτες απ' τις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ το αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής «για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας».

Απ' τον πρόλογο ακόμα, γίνεται φανερή η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού, καθώς υποστηρίζεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική που βιώνει ο λαός και «ένας από τους λόγους που η ελληνική οικονομία βρέθηκε στη δίνη της κρίσης», ήταν «η ανορθολογική λειτουργία και η συνολική διαχείριση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και συγκεκριμένα ο επί σειρά ετών άκριτος δανεισμός»...

«Την ώρα που η οικονομία κατέρρεε και το τραπεζικό σύστημα κλονιζόταν, πολιτικά κόμματα συνέχιζαν να δανειοδοτούνται με ανύπαρκτες ή εικοτολογικές εξασφαλίσεις των μελλοντικών κρατικών τους επιχορηγήσεων, που, ως γνωστόν, εξαρτώνται από τα μελλοντικά εκλογικά ποσοστά τους (...) Παράλληλα, εξίσου αμφίβολης εξασφάλισης, τραπεζικά δάνεια χορηγήθηκαν και σε εταιρείες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» αναφέρεται, για να υποστηριχτεί το αίτημα «να διερευνηθούν εξαντλητικά οι δανειακές συμβάσεις που συνήψαν οι τράπεζες με τα πολιτικά κόμματα, αλλά και με τα ΜΜΕ και ειδικά τους τηλεοπτικούς σταθμούς».

Ψηφίζουμε αντιλαϊκά μέτρα, αλλά... μπορεί κάποια να μην τα εφαρμόσουμε!

Ολα αυτά ενώ «μαγειρεύονται» τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Real», παραδέχτηκε, αν και επιχείρησε να υποβαθμίσει, ότι «θα ψηφιστούν κάποια μέτρα», προβάλλοντας μάλιστα σαν άλλοθι τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση είχε ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το περιεχόμενο της συμφωνίας πριν από τις εκλογές του Σεπτέμβρη.

Επιχείρησε, ακόμα, να καλλιεργήσει αυταπάτες στο λαό, σε μια προσπάθεια εξαγοράς της ανοχής του, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει το εξής πολύ σημαντικό και πιθανό ενδεχόμενο: Τα αποτελέσματα τα οικονομικά και η πορεία της οικονομίας να είναι τέτοια, ούτως ώστε τα μέτρα που θα ψηφίσουμε προς εφαρμογή τα επόμενα χρόνια να μην εφαρμοστούν εξ ολοκλήρου, γιατί θα μπορούμε, όπως το κάναμε φέτος, να υπερβαίνουμε τον στόχο των εσόδων»!

Αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια, παραδέχτηκε ότι η σκοπιά απ' την οποία διαπραγματεύεται η κυβέρνηση είναι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, δηλώνοντας: «Η άποψή μας είναι ότι τώρα πρέπει να τελειώσει. Το θέμα είναι συνυφασμένο με την ευρωστία του τραπεζικού συστήματος. Χωρίς εύρωστο σύστημα τραπεζικό, η διαδικασία και η προσδοκία της ανάκαμψης θα είναι πιο δύσκολη».

Η κοροϊδία περί μέτρων που θα ψηφιστούν αλλά μπορεί και να μην εφαρμοστούν, φαίνεται πως θα αποτελέσει βασικό προπαγανδιστικό μοτίβο κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Μετά τον Ν. Παππά και ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης («Alpha 9,89») υποστήριξε: «Φυσικά, μέσα σε αυτό το πακέτο υπάρχουν δύσκολα μέτρα, αλλά αν θέλουμε την ανακούφιση όσων έχουν υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την τήρηση της συμφωνίας. Αλλωστε, ορισμένα από αυτά τα μέτρα μπορεί να μη χρειαστούν καν, φέτος για παράδειγμα πήγαμε καλύτερα στα έσοδα (...) Το τρίτο μνημόνιο θα είναι και το τελευταίο».

«Παρών» με «επικρίσεις» και αναπαραγωγή αυταπατών απ' τους «53+»

Χτες, η «πρωτοβουλία 53+» του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωσή της με την οποία εμφανίζεται να επικρίνει την πρόσφατη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό, την οποία φυσικά συνυπέγραψε η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μέρες μετά την άρνηση των προσκείμενων στην «πρωτοβουλία» μελών της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ (αν και όχι όλων) να υπερψηφίσουν ανακοίνωση του οργάνου που εκδόθηκε σχετικά με το θέμα.

Το Προσφυγικό θεωρείται για τους «53+» προνομιακό πεδίο καταγραφής της παρουσίας τους στο εσωκομματικό τοπίο του κόμματος, αναγκαία ιδιαίτερα μπροστά στο συνέδριο, αφού σε όλα τα υπόλοιπα όχι απλά στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική, αλλά κορυφαία τους στελέχη την συνομολογούν π.χ. ο Ευ. Τσακαλώτος.

Ετσι, επικρίνουν τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, επειδή όπως αναφέρουν, «δεν συνάδει με τη διεθνή νομιμότητα, δεν αντλεί την έμπνευσή της από τις ουμανιστικές ευρωπαϊκές αξίες (που είχαν σε σημαντικό βαθμό αναδειχθεί, το καλοκαίρι του 2015, στο ζήτημα) (...) υπονομεύει στην πράξη τη Συνθήκη της Γενεύης και μετατρέπει το Προσφυγικό από ευρωπαϊκό και διεθνές θέμα σε ελληνοτουρκικό».

Στο διά ταύτα, πάντως, δεν διαφοροποιούνται απ' την πλειοψηφία, καθώς αναπαράγουν την αυταπάτη περί αλλαγής συσχετισμών στην ΕΕ και «επαναθεμελίωσή της σε εντελώς διαφορετική βάση», συσκοτίζοντας ότι η βάση ορίζεται απ' την κυριαρχία των μονοπωλίων. Επιπλέον, εκφράζουν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση, δηλώνοντας περήφανοι για τη στάση της απέναντι σε πρόσφυγες, αν και η κυβέρνηση συνυπέγραψε και εγκωμιάζει σαν θετική τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Της παρέχουν μάλιστα και συμβουλές για το πώς να διαχειριστεί τον εγκλωβισμό προσφύγων στο πλαίσιο των όσων ορίζει η συμφωνία αυτή.

Να σημειωθεί ότι χτες ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο για τη διαχείριση του Προσφυγικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσκείμενοι στους «53+» βουλευτές εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για πλευρές του νομοσχεδίου, δεν εκδήλωσαν ωστόσο πρόθεση καταψήφισής του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ