Παρασκευή 1 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΗΝΙΟΧΟΣ 2016»
Νέα αεροπορική άσκηση με ΗΠΑ και Ισραήλ

Ταυτόχρονα με την ανάπτυξη στο Αιγαίο ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, με πρόσχημα τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει απρόσκοπτα τις ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με αυτές ιμπεριαλιστικών κέντρων. Πάντα με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων μέσω βαθύτερης εμπλοκής του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Σε αυτή τη βάση, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ, από τη Δευτέρα 4/4 έως και την Πέμπτη 14/4, πρόκειται να διεξαχθεί η Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Ασκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2016», η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν και αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ, των ΗΠΑ, καθώς και ένας παρατηρητής της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ