Τετάρτη 6 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνεχίζει την κριτική από τη σκοπιά του κεφαλαίου

...και ενισχύει τον εκβιασμό στο λαό για την... «αιμορραγία» από την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αντιλαϊκής «αξιολόγησης»

Συνεχίζει η ΝΔ την κριτική της στην κυβέρνηση ότι με τους «ερασιτεχνικούς χειρισμούς» της μπορεί να βυθίσει σε «ασφυξία» την εγχώρια καπιταλιστική οικονομικά. Παράλληλα, επιμένει να ζητά παραίτηση της κυβέρνησης, αυτοπροβαλλόμενη ως η δύναμη που μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τους στόχους του εγχώριου κεφαλαίου και των διεθνών εταίρων του.

Σε αυτή τη βάση, σχολιάζοντας την προχτεσινή ομιλία Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ τον κατηγορεί σε ανακοίνωσή της ότι «συνέχισε τα ψέματα. Μιλούσε για φορολογικές ελαφρύνσεις, την ώρα που ετοιμάζει μέτρα 5,5 δισ. ευρώ. Περηφανευόταν για το μνημόνιό του και πανηγύριζε για δήθεν μεγάλες επιτυχίες του 2015. Εκείνες που οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών, στον έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων, στη νεκρή αγορά, στη μόνιμη πια ανεργία, στην απελπισία του πολίτη».

Ο δε εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, σχολίασε τις... ανακολουθίες της κυβέρνησης στο ζήτημα του κρατικού χρέους: «Στην Αθήνα, ο κ. Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται κούρεμα (...) Στο Βερολίνο, ο κ. Γ. Σταθάκης υποστήριξε ότι "το χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022". Ακόμα και για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αυτή η κυβέρνηση δεν ξέρει ούτε τι λέει, ούτε τι θέλει, ούτε τι κάνει. Είναι παρωδία. Είναι επικίνδυνη. Πρέπει να φύγει».

Ευθυγραμμισμένη στο κλείσιμο της αντιλαϊκής «αξιολόγησης»

Πάντα στο πλαίσιο της αναζήτησης κινήσεων που υπηρετούν καλύτερα τις προτεραιότητες του κεφαλαίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ν. Δένδιας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό «ΣKAΪ», υποστήριξε ότι «ο κακοστημένος καυγάς κυβέρνησης - ΔΝΤ βλάπτει τη χώρα» και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση παλιότερα θεωρούσε πως η θέση του ΔΝΤ για το χρέος είναι προς το συμφέρον της χώρας. Τώρα, προφανώς, θεωρεί πως δεν είναι. Κατά την άποψή μου, η πρόταξη του χρέους δεν είναι το μείζον της ελληνικής οικονομίας αυτή τη στιγμή. Ακόμα κι αν δοθεί κάποια λύση στο χρέος, αυτή θα έχει να κάνει με το χρόνο αποπληρωμής και τα επιτόκια και όχι με την ουσία του ποσού. Το θέμα του χρέους θα μπορούσαμε να το θέσουμε μετά από ένα - δυο χρόνια, όταν η οικονομία θα είχε μπει σε άλλη τροχιά».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο κλείσιμο της «αξιολόγησης» που ιεραρχεί ψηλά το εγχώριο κεφάλαιο και επιβεβαιώνοντας ότι και η ΝΔ ρίχνει νερό στο μύλο των αντιλαϊκών εκβιασμών, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος σημείωσε: «Ο υπουργός μάς είχε πει πως αν δεν κλείσει η αξιολόγηση σύντομα, θα καταστραφούμε. Πάμε ήδη για το τέλος Απριλίου και εν μέσω τσακωμού, ο οποίος δε βοηθά να καταλήξουμε γρήγορα. Η ελληνική οικονομία αυτή τη στιγμή όχι απλώς χωλαίνει, σέρνεται. Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει χτες. Αιμορραγούμε!».

Επιμένοντας, τέλος, να υπερασπίζεται τα αντιλαϊκά πεπραγμένα των κυβερνήσεων της ΝΔ, ο Ν. Δένδιας είπε: «Εμείς είχαμε φέρει την οικονομία κάπου το 2014 και πολλά από τα μέτρα που θα παρθούν τώρα δε θα χρειαζόντουσαν. Ο,τι λέγαμε, το αγνόησαν και μας καλούν τώρα να πληρώσουμε και το λογαριασμό; (...) Διέλυσαν τη χώρα, τη γέμισαν μετανάστες, έκλεισαν τις τράπεζες και τα σύνορα. Ούτε τα τρένα δεν μπορούν να περάσουν προς την Ευρώπη (...). Είναι υπαρκτή καταστροφή (...) Μία είναι η λύση: Να αποχωρήσει ο κ. Τσίπρας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2017-07-04 00:00:00.0)
Σκέτη πρόκληση... (2016-12-09 00:00:00.0)
Τρέχουν για την καπιταλιστική ανάκαμψη... (2016-12-03 00:00:00.0)
Η κοινή συνισταμένη (2016-11-24 00:00:00.0)
Ακαριαία τα μέτρα (2015-10-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ