Τρίτη 19 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στη «Χουριέτ»

Την αξία της ελληνοτουρκικής προσέγγισης που σήμερα επιβεβαιώνεται από τον τρόπο συνεργασίας και στο Προσφυγικό, ανέδειξε σε συνέντευξή του στη «Χουριέτ» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος σήμερα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο Παπανδρέου βρέθηκε στην Τουρκία, στο πλαίσιο παρουσίασης εκδήλωσης για το «Βραβείο Ειρήνης Τζεμ - Παπανδρέου» (σ.σ. είχε θεσπιστεί τον καιρό που οι δυο τους ήταν υπουργοί Εξωτερικών).

Στη συνέντευξη, ο Παπανδρέου τονίζει πως χρειάζεται «να συνεχίσουμε το πνεύμα διαλόγου» μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνοντας: «Καθώς τα περιφερειακά προβλήματα - είτε πρόκειται για τη Συρία, είτε για την προσφυγική κρίση, είτε για θέματα όπως οι κλιματικές αλλαγές - έχουν δημιουργήσει ακόμα περισσότερη ένταση στην περιοχή, αυτό καθιστά τη συνεργασία μας ακόμα πιο σημαντική». Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι η λύση του «θα είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για την Ελλάδα και την Τουρκία», αλλά και «συμβολικά σημαντική για όλη την περιοχή», συμπληρώνοντας πως βασικές του συμβουλές είναι «η αφοσίωση και η επιμονή», η προσπάθεια να βρεθεί «δημιουργική λύση που θα είναι αμοιβαίου οφέλους».

Με αφορμή την επίσκεψη και τη συνέντευξη Παπανδρέου, η «Χουριέτ» (μια από τις σημαντικότερες αστικές τουρκικές εφημερίδες) δημοσίευσε αρθρογραφία π.χ. με τίτλους όπως «μια τουρκο-ελληνική δέσμευση για ειρήνη σε καιρούς πολέμου». Μεταξύ άλλων, υπογραμμίστηκε πως «η τουρκο-ελληνική προσέγγιση έχει λειτουργήσει πολύ καλά μέχρι τώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ