Τρίτη 19 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Στήριξη» της νέας κυβέρνησης στη Λιβύη ενόψει επόμενης επέμβασης

ΤΡΙΠΟΛΗ.--

«Η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμη να βοηθήσει τη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης, παρέχοντας εκπαίδευση στις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας», δήλωσε χτες στην πρωτεύουσα της Λιβύης ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ, προωθώντας τα σχέδια της επόμενης φάσης επέμβασης των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, με πρόσχημα τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους».

Ο Χάμοντ υποστήριξε ότι οι συνθήκες στη Λιβύη «έχουν αλλάξει» και ότι οι Λίβυοι έχουν «κουραστεί» από τις συγκρούσεις, ενώ ταυτόχρονα κατανοούν ότι ο «κοινός εχθρός όλων είναι το Ισλαμικό Κράτος». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντός της Λιβύης ή σε κάποια γειτονική χώρα «θα σημείωνε μεγαλύτερη επιτυχία» απ' ό,τι αν γινόταν κάπου στην Ευρώπη.

Ο Χάμοντ ανακοίνωσε, τέλος, «τεχνική βοήθεια» ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών στη νέα λιβυκή κυβέρνηση, εκ των οποίων 1.400.000 προορίζεται για την καταπολέμηση της «παράνομης μετανάστευσης, του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος».

Το Σάββατο είχαν μεταβεί στην Τρίπολη και οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό, και Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, υποστηρίζοντας την κυβέρνηση - μαριονέτα του νέου πρωθυπουργού Φαγιέζ Σεράτζ. Την Πέμπτη ο γγ του ΝΑΤΟ, Τζενς Στόλτενμπεργκ, πρόσφερε τη «βοήθεια» του ΝΑΤΟ στη νέα λιβυκή κυβέρνηση «ενότητας», τονίζοντας ότι «δεν θα στείλουμε στρατεύματα ούτε θα εμπλακούμε σε άλλες δραστηριότητες στη Λιβύη, εάν πρώτα δεν το ζητήσει η ίδια η λιβυκή κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ