Πέμπτη 21 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Την κοινή τους στρατηγική υπέρ του κεφαλαίου, η οποία εντείνει την αντιλαϊκή επίθεση και την καταστολή εντός των συνόρων, ενώ ταυτόχρονα εμπλέκει το λαό και τη χώρα σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, επιχείρησαν να «κουκουλώσουν» οι αρχηγοί των αστικών κομμάτων, κατά τη χτεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την «ασφάλεια των πολιτών», μετά από σχετική πρόταση της ΝΔ.

Με «όχημα» την εν λόγω συζήτηση και εν μέσω κοκορομαχιών, ο Αλ. Τσίπρας και ο Κυρ. Μητσοτάκης διαγκωνίστηκαν εκ νέου για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής του εκμεταλλευτικού συστήματος, ενώ άνοιξαν και τη συζήτηση - παρά τις εμφανιζόμενες διαφοροποιήσεις - για την ενίσχυση της καταστολής, ενόψει και της κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στο πλαίσιο, μάλιστα, της ενίσχυσης ενός κάλπικου διπολισμού, ο μεν Κυρ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να ανασύρει την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, να τσουβαλιάσει λαϊκές κινητοποιήσεις με προβοκατόρικες ενέργειες, ενώ ο Αλ. Τσίπρας, παίρνοντας την πάσα, εμφάνισε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ως... «προοδευτικές δυνάμεις», την ίδια ώρα που εντείνουν την αντιλαϊκή επίθεση.

Το στημένο παιχνίδι αποκάλυψε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για ασφάλεια του λαού στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, όταν μαίνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, συνθλίβονται εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, εργαζόμενοι κινδυνεύουν στους χώρους δουλειάς, όταν ο λαός καταδικάζεται σε φτώχεια και εξαθλίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ