Τρίτη 17 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
Με διαδικασία «επείγοντος» και ξανά μέσα στο Σαββατοκύριακο...

Με τη διαδικασία του «επείγοντος», αλλά και με ψήφιση ξανά μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως έκανε και με το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό, φέρνει η κυβέρνηση στην Ολομέλεια της Βουλής και το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τον αυτόματο «κόφτη», το νέο χαράτσωμα μέσω έμμεσων φόρων, το άνοιγμα της αγοράς των «κόκκινων» δανείων και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Την απόφαση πήρε η κυβερνητική πλειοψηφία στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, την οποία συγκάλεσε εκτάκτως χτες ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο μέχρι την Τετάρτη. Την Πέμπτη 19/5 και την Παρασκευή 20/5 θα συζητηθεί στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές. Το Σάββατο 21/5 θα ξεκινήσει η συζήτησή του στην Ολομέλεια, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 22/5 στις 18.00, με ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατήγγειλε τις συνοπτικές διαδικασίες και την ψήφιση του νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μεθόδευση, καθώς με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα αποφύγει τις λαϊκές αντιδράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ