Παρασκευή 20 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Πηγαίνει με «αντιπροτάσεις»

Με «προτάσεις» θα επιδιώξει να εμφανιστεί το Ποτάμι, στη Βουλή, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, θέλοντας να ασκήσει πίεση για ταχύτερη προώθηση καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα το μείγμα φόρων που προωθεί η κυβέρνηση ως τροχοπέδη στην υπόθεση αναθέρμανσης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, χωρίς να αποκλείεται να υπερψηφίσει σημεία του νομοσχεδίου, κρίνοντας ότι εξυπηρετούν την καπιταλιστική ανάκαμψη.

«Η κυβέρνηση μετατρέπει όλα τα νομοσχέδια σε φορολογικά. Χάνει πολύτιμο χρόνο, όπως έκανε και το 2015, δεν κάνει τις μεγάλες αλλαγές που είναι απαραίτητες, δεν προχωρά σε τομές και μεταρρυθμίσεις, δεν τολμά να απελευθερώσει την οικονομία και ως αποτέλεσμα είναι "φόροι, φόροι, φόροι"», δήλωσε χαρακτηριστικά, χτες, ο Στ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι το μόρφωμά του θα δείξει στη Βουλή ότι «υπάρχει και άλλος δρόμος και αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της ανάπτυξης, των επενδύσεων, της επιχειρηματικότητας. Θα πρέπει η κυβέρνηση να μάθει να βγάζει τα εμπόδια από την πορεία της οικονομίας και όχι να προσθέτει καινούργια».

Εκλογές και ανασύνθεση

Για τα σενάρια εκλογών είπε: «Το σενάριο των εκλογών δεν υπήρχε και εμείς είχαμε ξεκαθαρίσει τα πράγματα στον ελληνικό λαό: Οτι όλα αυτά ήταν και ένα επικοινωνιακό κόλπο (σ.σ.: της κυβέρνησης) να τρομοκρατηθούν και οι 153 (σ.σ.: βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), να ψηφίσουν και να μη φοβούνται ότι θα γίνουν οι εκλογές και θα χάσουν την έδρα τους. Εκλογές δεν θα γίνουν, το θέμα είναι αν θα υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας. Φοβάμαι ότι και με αυτά τα καινούργια μέτρα που έρχονται η ανάκαμψη ή η ανάσταση, όπως έλεγε και ο κ. Τσίπρας, της οικονομίας αναβάλλεται επ' αόριστον».

Σχετικά με τις εξελίξεις ανασύνθεσης στο χώρο του Κέντρου, όπως λένε, όπου τα παζάρια είναι σε πλήρη εξέλιξη, είπε: «Ο τόπος έχει ανάγκη από μία μεγάλη κεντρώα προοδευτική παράταξη. Για να μπορέσουμε επιτέλους να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Και γι' αυτό εργαζόμαστε. Ομως φοβάμαι ότι κάποιοι δεν θέλουν να ξεβολευτούν. Ονειρεύονται τα περασμένα μεγαλεία και νομίζουν ότι θα τα ξαναζήσουν», πρόσθεσε, ξαναρίχνοντας σπόντες, που μάλλον απευθύνονται σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Αντιπρότεινε: «Ο τόπος όμως για να πάει μπροστά θέλει νέες δυνάμεις. Θέλει ανθρώπους που θα ασχοληθούν τώρα με την πολιτική, που θα σπάσουν το παλιό κατεστημένο και θα μπουν και θα ενισχύσουν αυτή την κεντρώα παράταξη. Αυτό είναι το δικό μας κάλεσμα, να ενωθούμε, αλλά να ενωθούμε και να πληθύνουμε. Οχι να μείνουμε με τους παλιούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ