Παρασκευή 20 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
Καταψηφίζει προβάλλοντας την ανάγκη και άλλων «μεταρρυθμίσεων»

Δε θα ψηφίσουν κανένα άρθρο του πολυνομοσχεδίου, διαμηνύουν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (κοινοβουλευτικό σχήμα των ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), με το σκεπτικό ότι το μείγμα δημοσιονομικής διαχείρισης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βυθίζει σε βαθύτερη ύφεση την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία και δεν προχωρά τις «αναγκαίες» καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης, μιλώντας χτες στην ΕΡΤ, «η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τίποτα», εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσα μέτρα κι αν ψηφίσει δεν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει και από αυτό εξαρτάται και η συζήτηση για το χρέος», τη ρύθμισή του, θέμα που απασχολεί τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους, αποβλέποντας στην απελευθέρωση κονδυλίων από την εξυπηρέτησή τους προς παραπέρα ενίσχυσή τους.

Προέβλεψε ότι «η κυβέρνηση είναι ανεπαρκής και δεν μπορεί να δεσμευτεί. Ο ελληνικός λαός φοβάται ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι τα τελευταία μέτρα, και αυτό δεν το διασφαλίζει η παρούσα κυβέρνηση».

Στη γραμμή περί ανικανότητας και ατολμίας της κυβέρνησης να προχωρήσει σε «πραγματικές μεταρρυθμίσεις», είπε: «Η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να εφαρμόσει τα μέτρα που θα έπρεπε να εφαρμόσει. Εχει αποδείξει ότι τους τελευταίους 16 μήνες δεν μπορεί να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές». Στον ίδιο καμβά, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για «τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τις μεγάλες επενδύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ