Παρασκευή 20 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ
Επισπεύδεται η διαδικασία σύνταξής τους

Την επίσπευση των διαδικασιών σύνταξης και τελικής κύρωσης των δασικών χαρτών προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, καθώς η ακριβής οριοθέτηση των δασών και των δασικών εκτάσεων, όπως και συνολικά η σύνταξη του Κτηματολογίου, αποτελεί βασικό «προαπαιτούμενο» για τη δημιουργία «ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος»...

Μεταξύ άλλων, επανέρχεται η αρμοδιότητα σύνταξης των δασικών χαρτών στις διευθύνσεις δασών των Τοπικών Διοικήσεων (είχε υπαχθεί στην «Κτηματολόγιο ΑΕ») και σε περίπτωση που οι Δασικές Υπηρεσίες εκφράσουν αδυναμία εκτέλεσης του έργου λόγω έλλειψης πόρων ή προσωπικού, προβλέπεται η εκτέλεσή τους από την «Κτηματολόγιο», με αναθέσεις σε ιδιωτικά γραφεία.

Επίσης, καθιερώνεται ειδική διοικητική διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων από πολίτες για το δασικό χαρακτήρα εκτάσεων, ωστόσο η διαδικασία της κύρωσης του χάρτη θα προχωράει και μόνο για τις εκτάσεις που έχει εκφραστεί αντίρρηση θα παραμένει ανοιχτή έως την οριστική διευθέτησή τους. Το κόστος του έργου υπολογίζεται περίπου στα 70 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ