Τρίτη 31 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νεκρός ηλεκτρολόγος της ΔΕΗ

Αλλο ένα εργατικό δυστύχημα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα - Αμύνταιο έγινε αιτία να χάσει τη ζωή του ο ηλεκτρολόγος Γιώργος Παπαηλίας, 33 χρόνων. Το ατύχημα συνέβη χτες το πρωί στο ορυχείο Αμυνταίου. Ο άτυχος ηλεκτρολόγος εργαζόταν στον αποθέτη του εν λόγω ορυχείου, μηχάνημα που παίρνει τα χώματα από τους εκσκαφείς και κάνει τις αποθέσεις. Προσπαθούσε να επισκευάσει την ταινία του αποθέτη που είχε υποστεί βλάβη, όταν χτύπησε σε τάση 1.490 βολτ και ο θάνατος επήλθε ακαριαία.

Συνδικαλιστές της ΔΕΗ Πτολεμαΐδας υποστηρίζουν ότι για το ατύχημα ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η έλλειψη επαρκούς προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας. Οι εργαζόμενοι πιέζονται από το όλο σύστημα να επιταχύνουν τους ρυθμούς της παραγωγής, με αποτέλεσμα να μην τηρούνται οι διαδικασίες ασφαλούς εργασίας και να έχουμε έτσι σωρεία ατυχημάτων, μερικές φορές θανατηφόρων.

Τονίζουν ιδιαίτερα ότι αν δε γίνουν προσλήψεις προσωπικού και αν δε σταματήσει η πίεση που εξασκείται στους εργαζόμενους και αν δε δοθεί προσοχή στη σωστή εφαρμογή των κανονισμών ασφαλείας, θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ