Τρίτη 31 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Ενίσχυση των πελατειακών σχέσεων

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έχει ανατεθεί - σύμφωνα με την υπουργική οδηγία - η ανεύρεση χώρων και εκτός νοσοκομείου για τη λειτουργία απογευματινών ιατρείων.

Στις 25.6.2001 η Πενταμελής Επιτροπή της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά στον «Ευαγγελισμό» έδωσε στη δημοσιότητα την απόφασή της, στην οποία σημειώνει: «Η γενική κατεύθυνση του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου για την Υγεία μάς βρίσκει αντίθετους, γιατί σταδιακά οδηγεί σε πλήρη ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την ποιότητα και την ελεύθερη πρόσβαση, αλλά και στα εργασιακά δικαιώματα των γιατρών... Σ' αυτήν την κατεύθυνση κινείται και το μέτρο για καθιέρωση απογευματινών εξωτερικών ιατρείων στον "Ευαγγελισμό", που υποχρεώνει το γιατρό του ΕΣΥ να έχει ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ με τον ασθενή».

Οι γιατροί του «Ευαγγελισμού», μεταξύ των άλλων, κάνουν τις εξής παρατηρήσεις:

  • Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τις συνθήκες εφαρμογής αυτών των απογευματινών εξωτερικών ιατρείων, καμία πρόβλεψη για χώρους, νοσηλευτικό προσωπικό, γραμματειακή υποστήριξη και, βέβαια, καμία μελέτη για το κόστος αυτών και τις οικονομικές απολαβές του προσωπικού που θα εργάζεται σε αυτά, καθώς και τη φορολογική αντιμετώπιση αυτών των απολαβών. Επιπρόσθετα, μην ξεχνάμε τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, κυρίως νοσηλευτικό, που υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία.
  • Ουσιαστικά, καταργείται και με νόμο η παροχή δωρεάν ιατρικής περίθαλψης, αφού ο ασθενής θα πληρώνει από την τσέπη του, αλλά και σε αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει μελέτη πρόβλεψης ασφαλιστικής κάλυψης. Ο ασθενής θα πληρώνει βαρύ τίμημα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ