Τρίτη 31 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΒ ΟΑΕΔ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συντονισμός του αγώνα σε ταξική κατεύθυνση

Από κινητοποιήσεις μαθητών του ΟΑΕΔ

Avaton

Από κινητοποιήσεις μαθητών του ΟΑΕΔ
«Το ξεπούλημα του ΟΑΕΔ στο μεγάλο κεφάλαιο αποτελεί το σχέδιο νόμου που παρουσίασε η κυβέρνηση για τον Οργανισμό. Απροκάλυπτα, η κυβέρνηση μετατρέπει τον ΟΑΕΔ από έναν, υποτίθεται, οργανισμό στήριξης των ανέργων, σε επιχείρηση στήριξης της αντεργατικής πολιτικής, αλλά και σε εργαλείο για να ροκανίσουν τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που θα εκταμιευτούν στο Γ` ΚΠΣ». Αυτό καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Βάσης ΟΑΕΔ του ΚΚΕ και καλεί «τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ, τους νέους των σχολών μαθητείας, τους καθηγητές, αλλά και όλη την εργατική τάξη να συντονίσουν τον αγώνα τους σε ταξική κατεύθυνση, για την ανατροπή αυτών των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών».

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η «εκ βάθρων αλλαγή του χαρακτήρα του ΟΑΕΔ συμβαδίζει με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, το νέο μοντέλο του "απασχολήσιμου" εργαζόμενου, της "διά βίου μάθησης για τους εργαζόμενους", που είναι η απατηλή εκσυγχρονιστική απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας».

Πιο συγκεκριμένα, η ΚΟΒ ΟΑΕΔ του ΚΚΕ τονίζει ότι «η δημιουργία τριών θυγατρικών ανωνύμων εταιριών, οι οποίες, ουσιαστικά, θα καρπωθούν το "φιλέτο" του ΟΑΕΔ, νομιμοποιεί τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα που ξεφυτρώνουν συνέχεια και εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανέργων για δουλιά. Η νέα μορφή του ΟΑΕΔ που προωθείται υλοποιεί την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που διατάσσει τα κράτη - μέλη της να παραδώσουν και αυτό το κομμάτι του δημόσιου τομέα στα νύχια των κερδοσκόπων της αγοράς για να εξυπηρετηθούν καλύτερα, όπως λέει, οι "πελάτες" άνεργοι».

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ, υπογραμμίζεται ότι η υλοποίηση των αντιδραστικών αλλαγών σημαίνει άμεση κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την αλλαγή σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση του καθεστώτος μονιμότητας και σταθερής δουλιάς, την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ με άμεση επίπτωση το χτύπημα του ενιαίου, Κοινωνικού και Δημόσιου χαρακτήρα του.

«Η κυβέρνηση - επισημαίνεται - με όλα τα μέσα που διαθέτει προσπαθεί να κρύψει την πολιτική της, που είναι βαθιά ταξική. Με συνεργούς τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, στήνουν κοινωνικούς διαλόγους απάτης. Το ΚΚΕ πιστεύει ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα τους. Οι αντιδραστικές αλλαγές στον ΟΑΕΔ, στην Υγεία, στην Παιδεία, στο ασφαλιστικό σύστημα για να μην περάσουν απαιτούν καλά οργανωμένους και συντονισμένους αγώνες, με σωστό ταξικό περιεχόμενο και ρήξη - αντιπαράθεση με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου».

Τέλος, η ΚΟΒ ΟΑΕΔ υπογραμμίζει ότι «η προοπτική και η διέξοδος βρίσκεται στο πέρασμα των βασικών κλάδων και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας τομέων κοινωνικής πολιτικής, αλλά και της εξουσίας στα χέρια της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του Αντιμονοπωλιακού Αντιιμπεριαλιστικού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας. Ενός μετώπου, που θα αμφισβητήσει την πολιτική των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού και, τελικά, θα ανατρέψει την εξουσία τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά»(2001-10-06 00:00:00.0)
Ο ΟΑΕΔ δεν είναι δικός τους(2001-08-22 00:00:00.0)
Αλλαγές για προσφορά της πιο φτηνής εργατικής δύναμης στο κεφάλαιο(2001-07-31 00:00:00.0)
Για δημόσιο και ενιαίο Οργανισμό(2001-02-06 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο χτύπημα του Οργανισμού(2001-01-25 00:00:00.0)
ΟΧΙ στις αντεργατικές αλλαγές(2000-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ