Τετάρτη 22 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κάνει ότι δεν ξέρει...

Ο Λ. Σταυρόπουλος του «Βήματος» βρήκε ξανά ευκαιρία να συκοφαντήσει το ΚΚΕ. Αφορμή, αυτή τη φορά, η δημιουργία των δύο ιστοσελίδων, η μία για το Αρχείο του ΚΚΕ και η άλλη για τα 70χρονα του ΔΣΕ. Γράφει λοιπόν («Το Βήμα», 18/6/2016): «Το αρχείο του ΚΚΕ, παρά το διαδικτυακό "άνοιγμα" που επιχειρείται, παραμένει ερμητικά κλειστό (...)

Τη στιγμή που η κυβέρνηση επιλέγει να δημοσιοποιηθούν οι φάκελοι ιστορικών προσωπικοτήτων που γλίτωσαν από την πυρά της υψικαμίνου τον Αύγουστο του 1989 (...) μεταξύ των οποίων και κορυφαίων στελεχών του ΚΚΕ - ο Περισσός επιλέγει να κάνει ένα διαδικτυακό "άνοιγμα" προς "όσους αναζητούν την ιστορική αλήθεια", όχι όμως ρίχνοντας φως στις σκιές που βαραίνουν την ιστορία του τόπου - και του ίδιου του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας (...) Το ερώτημα που εγείρεται μετά και τη διαδικτυακή "αντεπίθεση" του Περισσού είναι γιατί παραμένει αναξιοποίητο το κομματικό αρχείο».

Ας μάθει ο κ. Λαμπρόπουλος ότι από το «ερμητικά κλειστό αναξιοποίητο αρχείο», εκτός από τον πρόσφατο διαδικτυακό ιστότοπο, ήδη ένα αρκετά μεγάλο μέρος του βρίσκεται στο Επιμορφωτικό Κέντρο ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», ανοιχτό για κάθε ερευνητή, μελετητή, ιστορικό. Το ξέρει αλλά σκόπιμα το αποσιωπά, γιατί θέλει να καλλιεργήσει αρνητικούς συνειρμούς απέναντι στο ΚΚΕ αντιπαραθέτοντας το «άνοιγμα των φακέλων» από την κυβέρνηση και γράφοντας για «σκιές» που θέλουν «φως». Ασχολούνται με το Αρχείο όχι από ενδιαφέρον για την Ιστορία του εργατικού κινήματος αλλά για να συκοφαντήσουν για άλλη μια φορά το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ