Τετάρτη 22 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι τοποθετήσεις του ΚΚΕ

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως υπογράμμισε και σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, πάγια θέση του Κόμματος για τον εκλογικό νόμο είναι η καθιέρωση της πραγματικής απλής αναλογικής.

Το ΚΚΕ λέει, δηλαδή, ότι αυτό που θα ψηφίζει ο λαός στην κάλπη, να είναι αυτό που θα μεταφράζεται ακριβώς και σε έδρες στη Βουλή.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΚΚΕ λέει «όχι» σε κάθε μορφή «μπόνους» εδρών, στο πλαφόν εισόδου του 3%, στην κατάτμηση των περιφερειών, που δεν επιτρέπει στα κόμματα με μικρότερα ποσοστά να εκλέγουν βουλευτές εκεί που παίρνουν τις περισσότερες ψήφους κ.ο.κ. Με άλλα λόγια, το ΚΚΕ απορρίπτει γενικότερα κάθε διάταξη που στρεβλώνει τη λαϊκή βούληση.

Στην ίδια συνέντευξη, ο ΓΓ του ΚΚΕ, σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, τόνισε ότι μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, αυτού του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος, εάν δεν αλλάξουν ριζικά οι δομές του κράτους, η ίδια η εξουσία, δεν πρόκειται να υπάρξει αναθεώρηση σε προοδευτική κατεύθυνση. Εάν την εξουσία την έχουν αυτοί που την είχαν μέχρι σήμερα, δηλαδή οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η άρχουσα τάξη της χώρας και οι κυβερνήσεις που υπηρετούν αυτές τις πολιτικές και αυτές τις στρατηγικές, δεν πρόκειται να υπάρξει ένα Σύνταγμα που θα είναι πραγματικά φιλολαϊκό, που θα προωθεί πραγματικά τη λαϊκή κυριαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ