Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ.-- Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 Ρίχτερ σημειώθηκε χτες το βράδυ (λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής τοπική ώρα) στη Νέα Ζηλανδία. Το επίκεντρο εμφανιζόταν να είναι σε θαλάσσια περιοχή, 130 χλμ. από την Τε Αραρόα, στα ανατολικά του βόρειου νησιού της χώρας, με επίκεντρο 55 χλμ., ενώ δεν αναφέρονταν θύματα ή καταστροφές.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, συνάντησε χτες εκπροσώπους των εταιρειών «Noble», «Shell», «Delek» (σ.σ. συναποτελούν την κοινοπραξία που επιχειρεί στο «τεμάχιο» 12 της κυπριακής ΑΟΖ). Οπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, συμφωνήθηκε να επιταχυνθούν οι προετοιμασίες για «αξιοποίηση και εκμετάλλευση του κοιτάσματος Αφροδίτη προς την αγορά της Αιγύπτου».

ΡΩΜΗ.-- Η εφημερίδα «Κοριέρε ντε λα Σερα» δημοσίευσε εκτενές ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο στις περιοχές της κεντρικής Ιταλίας, όπου ο σεισμός της 24ης Αυγούστου ισοπέδωσε ολόκληρα χωριά, είχαν ανατεθεί τα τελευταία χρόνια δημόσια έργα αξίας πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ για την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων, στα οποία διαπιστώνεται πλέον ότι υπήρξαν σοβαρές κακοτεχνίες.

ΜΟΣΧΑ.-- Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα συναντήσει σήμερα ανεπίσημα τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Αμπε, για να τον καλέσει και επίσημα στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που ξεκινά στο Βλαδιβοστόκ. Βασικό θέμα θα είναι η ανάπτυξη της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντ. Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «στο τραπέζι θα τεθεί και το ζήτημα των Κουρίλων νήσων».

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Δύο άτομα σκοτώθηκαν χτες μετά από έκρηξη κοντά στα γραφεία του τοπικού διοικητή στην επαρχία Λογκάρ, ανατολικά της Καμπούλ. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι «Ταλιμπάν..

ΤΟΚΙΟ.-- Εντεκα νεκροί ήταν χτες ο προσωρινός απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα «Λάιονροκ» στη βορειοανατολική Ιαπωνία. Ακόμα, δεν υπήρχε επικοινωνία με 17 κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν και 1.600 έμεναν αποκλεισμένα. Στην περιοχή Ιουαϊζούμι υπήρξαν μεγάλες ζημιές σε οδικές αρτηρίες και 22 δρόμοι ήταν εντελώς αποκλεισμένοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ