Κυριακή 12 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζουμε τους αγώνες τη νέα χρονιά

«Και τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα μας βρουν μπροστά τους». Αυτό διακηρύττει η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζοντας πως «στην πολιτική, που μας θέλει μισομορφωμένους, χειραγωγήσιμους, χωρίς δικαιώματα, στην πολιτική που διαλύει τη δημόσια - δωρεάν Παιδεία αντιστεκόμαστε. Ερχόμαστε σε ρήξη με τα κυβερνητικά - ευρωενωσιακά σχέδια για την υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων μας».

Με ανακοίνωσή της, η ΠΚΣ Θεσσαλονίκης προειδοποιεί πως «η ΕΕ παραμένει με συνέπεια, προσηλωμένη στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα ισοπέδωσης των δικαιωμάτων λαού και νεολαίας. Παραμένει προσηλωμένη στην απαίτησή της για την πλήρη εφαρμογή του "εκπαιδευτικού Μάαστριχτ" της Μπολόνια και της Πράγας, στη δημιουργία του "Ενιαίου Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Ανταγωνιστικού Χώρου", στην εφαρμογή της οδηγίας 89/48, στη δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών εταιριών. "Απειλεί" με κυρώσεις τη χώρα μας, αν δε συμμορφωθούμε σύντομα...».

Καταγγέλλει ως συνυπεύθυνη την ελληνική κυβέρνηση, που «δηλώνει υποκριτικά πως τα πάσης φύσεως ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ, παραρτήματα ξένων κολεγίων κ.ο.κ, δε θα εξομοιωθούν με τα δημόσια Πανεπιστήμια, την ίδια στιγμή που βάζει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή της στη Συνθήκη της Μπολόνια. Την ίδια ώρα, προχωρά το νόμο - έκτρωμα για την ψευτοανωτατοποίηση των ΤΕΙ, αναθεωρεί το Σύνταγμα, ώστε αυτό να υποτάσσεται στο κοινοτικό Δίκαιο, εφαρμόζει την ίδια φιλομονοπωλιακή - αντιλαϊκή πολιτική. Δε θα είναι η πρώτη φορά, που οι ντιρεκτίβες της ΕΕ θα αποτελέσουν για την Ελλάδα το μονόδρομο που πρέπει να βαδίσει...».

Και, τέλος, η ΠΚΣ σημειώνει πως «ο λαός και η νεολαία, η προαγωγή της επιστήμης, ο τόπος, έχουν ανάγκη από μια Ανώτατη Εκπαίδευση Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν κι όχι υποταγμένη στα συμφέροντα μονοπωλίων και πολυεθνικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ