Τρίτη 15 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ
Θύελλα αντιδράσεων από συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς

Αμεση απάντηση χτες βράδυ, με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Από τη χτεσινή μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Από τη χτεσινή μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Θύελλα αντιδράσεων από συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς του κινήματος προκαλεί η απόφαση - πρόκληση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη διαδήλωση που οργανώνουν σήμερα, με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα. Δίνοντας μια πρώτη άμεση απάντηση, εκπρόσωποι από ταξικά συνδικάτα και μαζικούς φορείς πραγματοποίησαν χτες βράδυ μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, στην οποία συμμετείχε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Τόσκα, στον οποίο κατήγγειλαν την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης και τις ευθύνες της για την απαγόρευση της διαδήλωσης, υπενθυμίζοντας παλιότερες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας που είχε εκδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ανάλογες απαγορεύσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε αμετακίνητος, επικαλούμενος τη «δημόσια τάξη και ασφάλεια». Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε επίσης ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Μετά τη συνάντηση, ο Σ. Τάσσος χαρακτήρισε σε δηλώσεις του απαράδεκτη την απαγόρευση από την πλευρά της κυβέρνησης και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ, καλώντας «τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να δώσουν μαζική απάντηση στην απαγόρευση της διαδήλωσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενάντια στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, κύριο εκπρόσωπο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο».

Σε άλλο σημείο, αναφέρει: «Καμία σχέση δεν έχει η επίσκεψη με τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ, των μονοπωλιακών ομίλων, της κυβέρνησης και των κομμάτων που τους υπηρετούν. Ολοι είναι στο ίδιο στρατόπεδο. Υπηρετούν τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων και αυτές ικανοποιούνται με τη μείωση στα κατώτατα επίπεδα της τιμής της εργατικής δύναμης, με την περιστολή των όποιων δικαιωμάτων και ελευθεριών, με την ένταση της καταστολής.

Η προβολή από την κυβέρνηση, της βοήθειας δήθεν που μπορεί να υπάρξει για το θέμα του χρέους, αποτελεί κοροϊδία και προκλητική δικαιολογία για τη στήριξη των πολεμικών σχεδιασμών στην περιοχή. Είναι μονόδρομος ο αγώνας των εργαζομένων, για τη ρήξη και την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να μη χύσουμε το αίμα μας για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών».

Αλλες καταγγελίες

Την απαγόρευση της σημερινής διαδήλωσης καταγγέλλουν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΒΣΑ και η ΟΓΕ. Διαμηνύουν πως η απόφαση για απαγόρευση της κινητοποίησης δεν πρόκειται να τρομοκρατήσει το λαό και καλούν σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση. Να σπάσουν την τρομοκρατία στην πράξη, με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση, καλεί τους φοιτητές και σπουδαστές όλων των σχολών η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Την απόφαση της κυβέρνησης καταδικάζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και καλεί στη διαδήλωση που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ), σήμερα, στις 6 μ.μ., μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο (πεζόδρομος Βενιζέλου). Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν τα εξής συνδικάτα και φορείς της Μαγνησίας: Το Συνδικάτο Μετάλλου, η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου, το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών, το Σωματείο Καθαριστριών/-ών, το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου και ο Σύλλογος Γυναικών Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ