Τρίτη 22 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΕΚΤ: Αφθονο χρήμα για τους ομίλους, βάρβαρα μέτρα για τους λαούς

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)» πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Η "ποσοτική χαλάρωση" της ΕΚΤ είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Χρηματοδοτεί με άφθονο χρήμα τους τραπεζικούς και άλλους μονοπωλιακούς ομίλους για να σπρώξει την καπιταλιστική ανάπτυξη. Η όποια μείωση της ανεργίας επικαλείστε, κύριε Ντράγκι, σημαίνει γενίκευση της ελαστικής εργασίας.

Οι ανταγωνισμοί στο εσωτερικό της ΕΕ για το μείγμα διαχείρισης και τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά τους επιχειρηματικούς ομίλους για να ισχυροποιήσουν τη θέση τους σε βάρος των ανταγωνιστών τους, στο έδαφος της αναιμικής ανάπτυξης σε Ευρωζώνη και ΕΕ.

Η πρεμούρα της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει τη 2η "αξιολόγηση", να αποσπάσει μια μορφή επιμήκυνσης του χρέους και να ενταχθεί στα μέτρα της ΕΚΤ, προϋποθέτει νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, πιθανά και 4ο μνημόνιο στην Ελλάδα.

Το χρέος όμως είναι των καπιταλιστών και όχι του λαού. Με την πάλη του σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, την εξουσία τους και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους, ο λαός να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ