Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλη εκδήλωση για τα 70 χρόνια του ΔΣΕ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Στο βήμα ο Θ. Κωνσταντινίδης

MotionTeam

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Στο βήμα ο Θ. Κωνσταντινίδης
Γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, από εκατοντάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες, ανθρώπους όλων των ηλικιών, που το πρωί της Κυριακής πήραν μέρος στη μεγάλη εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, την οποία διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την είσοδο στο χώρο δεκάδων εν ζωή μαχητών του ΔΣΕ με συνοδεία νέων αγωνιστών, μελών της ΚΝΕ. Ο κόσμος υποδέχτηκε τους μαχητές του ΔΣΕ, φωνάζοντας το σύνθημα «Οι μαχητές του Γράμμου δεν λύγισαν ποτέ, δόξα και τιμή στον ΔΣΕ», ενώ εκείνη τη στιγμή, νεολαίοι της ΚΝΕ στο επάνω διάζωμα της αίθουσας, κρατώντας υψωμένα χρωματιστά χαρτόνια, σχημάτιζαν το σήμα του ΔΣΕ.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: «Ας λυσσομανάει η αστική τάξη, δεν μπορεί να ανατρέψει την πορεία της κοινωνικής εξέλιξης. Υπερασπίζεται ένα σάπιο και ξεπερασμένο σύστημα με τη δύναμη της βίας και του ψέματος. Την προοπτική του μέλλοντος την καθορίζει η εργατική τάξη. Δόξα και τιμή στο ΔΣΕ. Τιμή και δόξα στο ΚΚΕ».

Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, με τίτλο «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών αναμνηστικών στους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ, ενώ σε όσους από αυτούς δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση θα δοθούν τις επόμενες μέρες, με ευθύνη των ΚΟ.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων τράβηξε η έκθεση με ντοκουμέντα από το Αρχείο του ΚΚΕ, σχετικά με την ηρωική δράση του ΔΣΕ στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στην εκδήλωση κυκλοφόρησε και έντυπη έκδοση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με τα αρχειακά υλικά της Εκθεσης.

Στην εκδήλωση για τα 70χρονα του ΔΣΕ παρευρέθηκαν και οι αντιπροσωπίες Ειρήνης Ελλάδας - Τουρκίας - Κύπρου που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έβδομης τριμερούς συνάντησής τους.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση θα δημοσιευτεί στο επόμενο τετρασέλιδο «Κομματική Ζωή και Δράση» του «Ριζοσπάστη», την Παρασκευή 16/12.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ