Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού

Ο Δ. Κουτσούμπας με τον Παλαιστίνιο πρέσβη

Eurokinissi

Ο Δ. Κουτσούμπας με τον Παλαιστίνιο πρέσβη
Θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και μήνυμα έντασης της διεθνιστικής αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό έστειλε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σε συνεργασία με την παλαιστινιακή πρεσβεία στον κινηματογράφο «Αλκυονίδα» το απόγευμα της Κυριακής 11/12.

Η πρωτοβουλία αυτή, ενταγμένη στο πλαίσιο της Διεθνούς Μέρας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, καταδίκασε το διαρκές έγκλημα που συντελείται από το κράτος του Ισραήλ με τη βάρβαρη κατοχή της Παλαιστίνης. Μια κατοχή που συνεχίζεται επί δεκαετίες, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και των κρατών - μελών της, όπως και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ μίλησαν ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Marwan Toubassi, και ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ και του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Οι συγκεντρωμένοι, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκαν και Παλαιστίνιοι που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, απόλαυσαν με περηφάνια για την κοινή τους πάλη και τις σχέσεις αλληλεγγύης, τραγούδια της αντίστασης και του αγώνα, τόσο παλαιστινιακά, όσο και ελληνικά.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν ο πρέσβης της Παλαιστίνης, καταχειροκροτούμενος από όρθιους όλους τους συγκεντρωμένους και εκφράζοντας την εκτίμησή του για τη σταθερότητα του ΚΚΕ στη διαρκή στήριξη του αγώνα των Παλαιστινίων, παρέδωσε τιμητικό μετάλλιο στον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο M. Toubassi ευχήθηκε το 2017 να αποτελέσει το έτος τερματισμού της ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα είναι μια νίκη για όλους τους λαούς του κόσμου. Ανέδειξε τις επιπτώσεις της πολυετούς κατοχής από το κράτος του Ισραήλ και τη βάρβαρη καθημερινότητα που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός. Αναφέρθηκε επίσης στην ηρωική αντίσταση - την Ιντιφάντα του Παλαιστινιακού λαού - με τα χιλιάδες θύματα, αλλά και στις αλλαγές που συντελούνται με την εμπλοκή των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως των ΗΠΑ, στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Ο Θ. Γκιώνης επανέλαβε τη σταθερή θέση του Κόμματος, στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, για τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Υπογράμμισε ότι χρειάζεται ένταση αυτής της πάλης και σύνδεσή της με τους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που βαθαίνει την πολιτική, στρατιωτική και οικονομική συνεργασία της χώρας μας με την κατοχική δύναμη, το Ισραήλ.

  • Ο «Ριζοσπάστης» θα επανέλθει με εκτενέστερο δημοσίευμα για την εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ