Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Διαρκείς συνεννοήσεις με τις ΗΠΑ

Αλλος ένα υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος εμφανίστηκε στην Αθήνα για επαφές με τη στρατιωτική ηγεσία, στο πλαίσιο των συνεχών τέτοιων συνεννοήσεων και υπηρεσιών που παράσχει η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ στον ευρωατλαντικό άξονα.

Σε αυτή τη βάση, χτες επισκέφτηκε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και συναντήθηκε με τον Α/ΓΕΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων ΗΠΑ στην Ευρώπη (SOCEUR), αρχιστράτηγος Μ. Σβαρτζ, για να συζητήσουν «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος». Κατά τη συνάντηση με τον Α/ΓΕΕΘΑ, o Σβαρτζ συνοδευόταν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τ. Πάιατ, σε άλλη μια από τις πολλές επισκέψεις του στο υπουργείο Αμυνας.

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή επίσκεψη στο υπουργείο Αμυνας και συνομιλίες με τον αν. υπουργό Δ. Βίτσα, της Αμερικανίδας πρέσβη Σούζαν Ελλιοτ, πολιτικής συμβούλου διοίκησης των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (EUCOM), η οποία, επίσης, συνοδευόταν από τον Αμερικανό πρέσβη Πάιατ. Η Ελλιοτ βρέθηκε στην Ελλάδα ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της EUCOM, η οποία διεξήγαγε επιτελικές συνομιλίες με το ΓΕΕΘΑ στην Κρήτη στις 8/12, στο πλαίσιο της «διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας».

Τέλος, στον Πειραιά ελλιμενίστηκε την Παρασκευή και για τρεις μέρες το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USS MAHAN», το οποίο, όπως διέρρευσε, έχει αναλάβει περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ