Παρασκευή 24 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η «εκεχειρία» των ιμπεριαλιστών

Μόλις λίγες μέρες μετά και την επίσημη έναρξη της νέας ιμπεριαλιστικής εισβολής σε βαλκανική χώρα, με την απόφαση των «συμμάχων» του ΝΑΤΟ - μεταξύ αυτών βεβαίως και της Ελλάδας - να στείλουν στρατεύματα στην ΠΓΔΜ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου, θα υπογράψει «πρωτόκολλο για την κατάπαυση του πυρός στην ευρύτερη περιοχή», με την ιδιότητα και του αντιπροέδρου του Διεθνούς Ολυμπιακού Κέντρου για την Εκεχειρία!

Ο δραστήριος, στην επιβολή της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, υπουργός θα παραστεί αύριο στον Αγιο Αχίλλειο των Πρεσπών, όπου 30 ολυμπιονίκες και ο ίδιος θα υπογράψουν το εν λόγω «πρωτόκολλο», με το οποίο θα θελήσει να μας πείσει για τα «φιλειρηνικά» αισθήματα της κυβέρνησης. Με αυτήν την, απίστευτου κυνισμού, φιέστα η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει με κάθε τρόπο να διαχειριστεί τα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού, για προφανείς ψηφοθηρικές σκοπιμότητες από τη μια, αλλά και για την ποδηγέτησή τους από την άλλη.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων «Πρέσπες 2001», μία από τις πολλές διοργανώσεις αυτού του είδους τα τελευταία χρόνια, οι οποίες προσανατολίζονται προς τα Βαλκάνια και τις παρευξείνιες χώρες, με το πρόσχημα, πάντα, της «φιλίας των λαών» και της «ανάδειξης της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας» ως «γέφυρες ειρήνης», επιχειρώντας, επί της ουσίας, να κυριαρχήσουν στο ιμπεριαλιστικό εποικοδόμημα της περιοχής.

Αλλωστε, το «παραμύθι» της «ολυμπιακής εκεχειρίας», δηλαδή της αναβίωσης του αρχαίου εθίμου της διακοπής των κάθε είδους εχθροπραξιών όσο διαρκούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έχει ξεκινήσει εδώ και κάμποσο καιρό, ενώ είχε πραγματοποιηθεί και ειδική ημερίδα για το θέμα, πριν λίγα χρόνια, με όλους τους εμπλεκόμενους στο ολυμπιακό πανηγύρι, όπου διαβάστηκε και ομιλία του υπουργού Εξωτερικών. Και μιλάμε για «παραμύθι», όχι μόνο διότι οι ίδιοι άνθρωποι που είναι συνυπεύθυνοι για το μακελειό στα Βαλκάνια στήνουν «φιλειρηνικές» φιέστες προς λαϊκή κατανάλωση, αλλά και διότι οι Ολυμπιακοί του κέρδους των πολυεθνικών δεν είχαν και ούτε θα έχουν σχέση με καμία άλλη ειρήνη, πλην της «ειρήνης» που επιβάλλουν οι στρατοί του κεφαλαίου.


Γρηγόρης ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ